Păstrează fructele proaspete, chiar și un an, fără frigider. Urmează acești pași și bucură-te de rezultat

Păstrează fructele proaspete, chiar și un an, fără frigider. Urmează acești pași și bucură-te de rezultat. Sursa - Pexels
Păstrează fructele proaspete, chiar și un an, fără frigider. Urmează acești pași și bucură-te de rezultat. Sursa - Pexels

În câțiva pași, incredibili, putem păstra fructe chiar și pentru un an întreg fără a avea nevoie de frigider.

Respectând câțiva pași simpli vom putea păstra proaspete fructele preferate. De altfel, orice fruct poate fi depozitat întreg într-un borcan de sticlă.

Totuși, trebuie să reținem că, odată ce fructele au fost așezate în borcane, va trebui să le păstrăm la o temperatură care să nu depășească 18 grade și într-un loc uscat.


Mașina de spălat va fi mereu parfumată. Aplicați această metodă foarte ușoară și ieftină

În plus, dacă deschidem borcanul, trebuie să consumăm fructele în câteva zile. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i respectăm pentru a conserva fructele în borcane de sticlă.

Mai întâi trebuie să faceți rost de un borcan de un litru și jumătate. Umpleți o oală cu apă cu puneți-o la fiert.

Între timp, spălați și clătiți fructele de 3 sau 4 ori și uscați-le cu un prosop de hârtie. În acest moment trebuie să așezați fructele în borcane de sticlă și turnați peste ele apa fierbinte. După ce borcanele vor fi umplute cu apă, lăsați-le deoparte timp de 10 minute. Se recomandă să puneți pe fiecare borcan capace, dar fără a le închide.

Lichior bestial de ciocolată, ideal pentru a însoți deserturile la finalul cinei. Rețeta, pas cu pas

După ce timpul a expirat, turnați apa din borcane într-o oală și dați-o în clocot. Apoi adăugați două linguri de zahăr în borcanele cu fructe și turnați înapoi apa în borcane.

Aveți grijă ca toate borcanele să fi pline cu apă. La final, puneți capacele și închideți-le ermetic. Acum nu vă mai rămâne doar să înfășurați borcanele de sticlă în prosoape și să le lăsați să se răcească la temperatura camerei, timp de 24 de ore. Borcanele pot fi depozitate în cămară, iar fructele pot fi păstrate perfect până la 12 luni.

BONUS. Desert bestial din piersici: proaspăt ca înghețata și moale ca o cremă  

 

Temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate, de aceea, vara, simțim nevoia de servi un desert proaspăt, răcoros și delicios. Consumăm mai multe lichide, dar nu pare niciodată suficient.  

Vara cele mai populare feluri de mâncare salatele, pastele, pepenele verde și cel galben. Uneori sărim peste masa de prânz pentru a servi o înghețată sau o limonadă

În acest fel, problema desertului este rezolvată. Cu toate acestea, uneori nu ne mai dorim înghețată, dar ni se face poftă și de alte deserturi delicioase.

Creveți cu portocale, un aperitiv cu un gust rafinat și parfumat 

Iată rețeta pe care v-o propunem astăzi. Un desert de piersici cu miere, cremos și gustos, pentru a încheia cel mai bine o cină plăcută.

Ingredientele de care avem nevoie: 

70 grame de albușuri;

30 grame de miere;

300 ml de smântână;

200 grame de ricotta;

50 grame de zahăr pudră;

6 grame de gelatină;

500 grame de piersici;

50 grame de zahăr brun.

 

Rețeta pas cu pas  

 

Într-un bol puneți albușurile și le batem spumă cu 30 de grame de miere. Vom folosi miere în loc de zahăr pentru a face desertul mai ușor și mai hrănitor. 

Plăcintă de mere cu blat din pâine uscată, un desert autentic și econom. O felie are doar 160 de calorii

În continuare, spălați cele 300 de grame de piersici. Fructele se taie în bucăți mici și se pun în paharul mixerului. Le veți mixa împreună cu zahărul brun, iar la final veți adăuga ricotta. 

Gelatina dizolvată în apă călduță se amestecă bine, într-un bol, cu smântână și cu zahărul pudră.

Amestecă un kiwi cu un iaurt și ulei de argan și aplică pe ten. Cea mai bună mască anti-îmbătrânire cu zero costuri

În acest moment, puteți combina toate ingredientele pregătite. Într-un bol se adaugă albușurile bătute spumă cu mierea, pireul de piersici, apoi smântâna bătută bine. Amestecați bine toate ingredientele, după care  le puteți muta într-o formă din silicon.

Piersicile rămase trebuie spălate și tăiate în felii subțiri. Cu ele veți decora suprafața prăjiturii care se  dă la congelator pentru patru ore.

Maioneză fără ulei și cu conținut scăzut de calorii: este perfectă pentru salatele de vară

După ce timpul a expirat, scoateți desertul din congelator și răsturnați-l pe un platou de servire. Acest desert de piersici și miere, proaspăt ca înghețata și moale ca smântâna, va fi cu adevărat fantastic pentru a încheia o seară minunată cu prietenii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel