Lichior bestial de ciocolată, ideal pentru a însoți deserturile la finalul cinei. Rețeta, pas cu pas

Lichior bestial de ciocolată - este ideal pentru a însoți deserturile la finalul cinei. Rețeta, pas cu pas. Sursa - Pexels
Lichior bestial de ciocolată - este ideal pentru a însoți deserturile la finalul cinei. Rețeta, pas cu pas. Sursa - Pexels

Lichiorul de ciocolată este ideal pentru a însoți deserturile la finalul unei cine cu prietenii. Vă dezvăluim, prin urmare, rețeta unui lichior delicios de ciocolată.

Cum se face lichiorul de ciocolată: 

Ingrediente:

600 ml lapte,

150 grame cacao,

450 grame zahăr,

esență de vanilie,

300 ml vodcă de bună calitate.

 

Modul de preparare

 

Adăugați zahărul, praful de cacao și vanilia într-o cratiță, apoi adaugați laptele, puțin câte puțin, și amestecați. După aceea, se lasă să fiarbă aproximativ 5 minute. După ce amestecului s-a răcit bine, se poate adaugă alcoolul. Apoi turnați lichiorul într-o sticlă și păstrați-l într-un loc uscat și răcoros.

Patru greșeli pe care le faceți atunci când dezghețați carnea: ar trebui să le evitați, ca produsul să nu se altereze

Trebuie să știți că lichiorul preparat cu frișcă nu se poate conserva mult timp. Fără frișcă și lapte, lichiorul de ciocolată se poate păstra până la 6 luni. Pentru a face un lichior de ciocolată fără lapte și frișcă, trebuie să adăugați ciocolată neagră, zahăr, vanilie, cacao cernută și alcool alimentar.

Ce să faci când băutura este prea groasă? În acest caz, sfatul este să adaugi o jumătate de pahar de lapte fiert anterior și apoi să-l lași să se răcească.

Tiramisu proaspăt de vară: fără ouă și cacao, dar cu fructe exotice delicioase. Este imposibil să nu-l iubești

Lichior de ciocolată albă. În acest caz, rețeta este identică ca cea de ciocolată neagră, care trebuie înlocuită cu ciocolata albă.

 

Dulceață sănătoasă din prune, cu aromă de ciocolată: nu ai mâncat niciodată ceva mai bun

 

Această dulceață de prune are gust și aromă de ciocolată, iar aciditatea plăcută a prunelor îi completează și îmbogățește gustul. 

 

Iată lista ingredientelor de care aveți nevoie:

2 kg prune,

1,5 kg zahăr,

100 grame cacao,

200 grame unt. 

 

Cum se prepară dulceața de prune

 

Spălați prunele, îndepărtați-le sâmburele și puneți-le într-o oală. Adăugați aproximativ 150 de grame de zahăr în prune. De asemenea, puteți adăuga și puțină apă (aproximativ 100 de mililitri). Prunele se  fierb aproximativ 20 de minute, amestecându-le din când în când.

Cea mai rapidă prăjitură dintre toate: se prepară în câteva minute și nu ai nevoie de cuptor

După ce prunele se răcesc, transformați-le, cu un blender, într-un piure. Adăugați 1,5 kg de zahăr și gătiți-le încă 20 de minute. Dacă pruna este acră, atunci se poate adăuga mai mult zahăr.

Răciți gemul și îndepărtați spuma. Puneți gemul înapoi pe foc. Se aduce la fierbere, se adaugă pudra de cacao și untul. Se amestecă totul bine până se omogenizează. Gătiți încă 15 minute.

Pune niște roșii suculente într-o pungă și gustarea senzațională va fi gată în două ore

Turnați dulceața gata în borcane spălate și uscate și închideți-le cu capace. Întoarcem borcanele cu gem cu susul în jos, le învelim într-o pătură și le lăsăm să se răcească complet. Apoi le puteți depozita într-un loc întunecat și răcoros. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel