Pârvulescu: Băsescu, izolat la Cotroceni. Dacă Iohannis va ajunge în situația de izolare a lui Traian Băsescu, nu va face mare lucru

Politologul Cristian Pârvulescu a comentat, în emisiunea Andrei Miron de la Realitatea, seria de reforme pe care le va iniția președintele Klaus Iohannis.

"Este în interesul său ca aceste reforme să se realizeze, pentru a-și consolida mandatul și imaginea publică internă și internațională. Acele reforme ar putea duce la schimbarea a spațiului politic, astfel încât în 2016, în 2019, Klaus Iohannis să aibă o altă realitate politiă în față. Principala reformă pe care o am în vedere nu este nici cea a Constituției, nici cea electorală, ci regionalizarea, reforma adinistrativă. Reforma administrativă nu schimbă doar harta politică a țării, schimbă și organizarea partidelor politice. Unele vor rezista, altele nu. 

Iohannis este unul dintre cei care au temporizat reforma administrativă pe care PSD-ul o dorea, fiindcă a considerat că reforma nu este favorabilă PNL-ului. Nu știu dacă a avut dreptate sau nu, dar a reușit la momentul acela, neexistând susținere politică... Traian Băsescu era izolat la Cotroceni. Dacă Iohannis va ajunge în situația de izolare a lui Traian Băsescu, nu va putea face mare lucru. Dar acum are toate șansele să inițieze o serie de reforme pe care partidele nu i le pot reuza!", a declarat Pârvulescu la Realitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel