Partidul Național Liberal va fi numele construcției politice după unificarea dreptei, spune Alina Gorghiu

Alina Gorghiu spune că numele construcției politice care va rezulta după unificarea dreptei "nu poate fi altul decât Partidul Național Liberal".

"Partidul Național Liberal rămâne consecvent deciziilor adoptate de Congresul Ordinar din 28 iunie, care a decis cu o majoritate covârșitoare fuziunea cu PDL și faptul că întreaga denumire, identitatea, tradiţia istorică şi unitatea sunt valori imuabile ale PNL", scrie purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, pe Facebook.

Citește și: Alina Gorghiu, noul purtător de cuvânt al PNL

"Din aceste considerente, numele viitoarei construcții politice rezultate prin fuziunea celor două partide nu poate fi altul decât Partidul Național Liberal. Momente esențiale din crearea României ca stat modern sunt strâns legate de numele și identitatea PNL, iar renunțarea la aceste valori ar reprezenta un act de trădare și o uriașă pierdere pentru marele partid de dreapta care se va crea.

În acest moment, este vital ca procesul de unificare a dreptei să continue într-un ritm accelerat deoarece numai așa putem da o șansă tuturor cetățenilor care vor să fie guvernați altfel decât în maniera PSD, bazată pe șantaj, amenințare, corupție și drenarea banilor publici către baroni locali.

Citește și: Theodor Stolojan a găsit numele viitoarei alianțe PNL-PDL

De aceea, orice mesaj transmis public care nu reprezintă rezultatul negocierilor dintre echipele PNL-PDL este contraproductiv și poate dăuna procesului de fuziune. Cred că cei care își exprimă puncte de vedere personale sau se pronunță fără a avea un mandat nu evaluează în mod corect impactul negativ pe care îl pot avea propriile declarații asupra parcursului fuziunii", conchide Gorghiu pe Facebook.

Poziția purtătorului de cuvânt al PNL vine după ce europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan, a declarat, marți, într-un interviu, că viitoarea alianță ar putea să se  numească PNL-PDL sau PNL-CD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel