Parlamentul, reuniune. S-a decis desemnarea unui preşedinte interimar

Ema Apostu / 07 apr 2019 / 08:26 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Reuniunea va avea loc la orele 08.00 pentru a desemna preşedintele interimar.

Parlamentul algerian se va reuni marţi la orele 08.00 GMT pentru a desemna preşedintele interimar, a anunţat sâmbătă seară Consiliul Naţiunii, camera superioară a Parlamentului, Constituţia prevăzând că această responsabilitate revine preşedintelui Consiliul Naţiunii, Abdelkader Bensalah.

Această sesiune va avea loc la o săptămână după anunţul demisiei, în seara de 2 aprilie, sub presiunea comună a străzii şi armatei, a preşedintelui Abdelaziz Bouteflika după 20 de ani la putere. Sesiunea reunind cele două camere ale Parlamentului a fost decisă după o reuniune, joi, "sub preşedinţia lui Abdelkader Bensalah", potrivit unui comunicat al Consiliul Naţiunii citat de agenţia oficială de presă APS.

Potrivit Constituţiei, Abdelkader Bensalah, preşedintele Consiliul Naţiunii, urmează să asigure interimatul pentru o perioadă de maxim 90 de zile în care va trebui să organizeze alegeri prezidenţiale.

Postul de preşedinte al ţării, vacant

 

"Marţi, preşedintelui Consiliul Naţiunii (Abdelkader Bensalah) va prezida reuniunea Parlamentului pentru a anunţa vacant postul de preşedinte al ţării şi apoi să îl desemneze pe Abdelkader Bensalah ca şef al statului", a declarat pentru AFP Salim Rebahi, din cadrul serviciului de comunicare al camerei superioare a Parlamentului.

"Duminică (7 aprilie) se va reuni comisia mixtă însărcinată cu elaborarea regulamentului de desfăşurare a lucrărilor Parlamentului în sesiune comună", a adăugat el, precizând că "acest regulament trebuie votat marţi, înainte de desemnarea şefului statului".

Preşedinte de aproape 17 ani al Consiliului Naţiunii, Abdelkader Bensalah, 77 de ani, este un produs pur al regimului algerian şi un fidel al lui Abdelaziz Bouteflika. Deputat, ambasador, înalt funcţionar ministerial, senator, el a trecut prin mai multe funcţii şi a prezidat cele două camere ale Parlamentului, fără să fi ajuns vreodată ministru. Manifestanţii algerieni, care ies pe stradă de peste o lună şi jumătate, s-au adunat din nou vineri pentru a protesta faţă de orice implicare a foştilor apropiaţi ai lui Abdelaziz Bouteflika în tranziţia politică.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24