Parlamentul Estoniei a respins o moţiune de cenzură împotriva guvernului Rastas

Parlamentul Estoniei a respins vineri o moţiune de cenzură împotriva guvernului de coaliţie condus de premierul Juri Rastas, informează DPA. Pentru demiterea executivului au votat doar 40 din cei 96 de deputaţi prezenţi.

Moţiunea a fost introdusă de Reforma, principalul partid de opoziţie, după ce ministrul de finanţe, Martin Helme, membru al Partidului Conservator al Poporului din Estonia (EKRE), a încercat să îl destituie pe şeful poliţiei, în urma unei dispute privind finanţarea.

"Premierul este cel răspunzător de afectarea reputaţiei Estoniei şi de faptul că nu îşi poate controla miniştrii", a declarat Kaja Kallas, unul din liderii opoziţiei.

Partidul de extremă dreaptă, anti-europen şi anti-imigraţie EKRE a intrat în coaliţia guvernamentală, alături de alte două formaţiuni, în urma alegerilor de anul acesta, care au produs o deplasare spre dreapta a spectrului politic din Estonia. A urmat o criză politică aproape continuă, iar Ratas a fost obligat să reacţioneze aproape săptămânal la abateri ale miniştrilor extremişti, menţionează DPA. EKRE, împreună cu Partidul de Centru al premierului şi cu conservatorii din Pro Patria asigură o majoritate de 56 de voturi în parlamentul cu 101 deputaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel