Paradă impresionantă de ziua Franţei. Emoţii mari pentru Hollande

De Ziua Naţională a Franţei, la Paris a avut loc o impresionantă paradă militară la care au participat 5.000 de soldaţi. Defilarea de pe Champs-Elysées a durat două ore şi nu a fost lipsită de incidente. Unul dintre paraşutişti s-a lovit la picior, când a ajuns la sol. Pentru prima dată, noul şef al statului francez, Francois Hollande, a prezidat parada organizată de Ziua Franţei. La ceremonie a participat şi Valérie Trierweiler, iubita preşedintelui Hollande. Preşedintele a avut emoţii puternice la prima zi a Franţei din noua sa calitate. 

Aproape 5.000 de militari au defilat pe Champs-Elysées, în faţa miilor de oameni veniţi să vadă parada de pe 14 iulie. Defilarea de la sol a fost dublată de o demonstraţie de măiestrie a forţelor aeriene. La finalul ceremoniei a avut loc un incident chiar lângă tribuna prezidenţială. La aterizare, unul dintre parasutişti s-a rănit la picior, moment în care şeful statului francez s-a ridicat şi a mers să vadă cum se simte militarul.

François Hollande va relua tradiţia interviului televizat acordat de şeful statului cu prilejul zilei de 14 iulie, un ritual abandonat de predecesorul său, Nicolas Sarkozy. După alte manifestări de stradă, la ora 23:00, cerul Parisului va fi luminat timp de 30 de minute de un spectaculos foc de artificii. (Foto: Reuters)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel