Papa Francisc, mesaj despre vizita în România, la Vatican

Papa Francisc a vorbit, miercuri, în cadrul Audienţei Generale din Piața San Pietro, despre vizita sa în România. 

"A fost o mare bucurie să fiu pelerin în România. Ca şi creştini, am avut bucuria de a trăi un moment privilegiat al relaţiilor frăţeşti dintre diferitele biserici. În România, cea mai mare parte a creştinilor aparţile bisericii ortodoxe, codusă de către patriarhul Daniel care este ca un frate al meu. Comunitatea catolică - fie ea greacă sau latină - este vie şi activă. Uniunea dintre toţi creştinii se bazează pe acelaşi unic botez şi este pecetluită de sângele şi suferinţa îndurată împreună în timpurile întunecate ale prigoanei.

Împreună cu patriarhul şi cu Sfântul Sinod al BOR am avut o întâlnire cordială în care am insistat asupra dorinţei Bisericii Catolice de a păşi împreună în memoria reconciliată către o unire desăvârşită pe care însuşi poporul român a invocat-o în mod profetic în timpul vizitei Sfântului Ioan Paul al II-lea.

Această importantă dimensiune ecumenică a călătoriei a culminat cu rugăciunea solemnă 'Tatăl nostru' în interiorul noii şi impunătoarei Catedrale ortodoxe din Bucureşti. A fost un moment de extraordinară valoare simbolică, pentru că rugăciunea 'Tatăl nostru' este un patrimoniu comun al tuturor botezaţilor. Am recitat-o noi, în latină şi apoi ortodocşii în română pentru a simboliza unitatea care nu înlături diversităţile legitime", a declarat Papa Francisc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel