Papa Francisc anunță o zi internațională de rugăciune pentru PACE. Oamenii, îndemnați să se roage pentru oprirea crizei din Ucraina

Sprijiniţi-vă copiii dacă sunt gay, le recomandă papa Francisc părinţilor
Sprijiniţi-vă copiii dacă sunt gay, le recomandă papa Francisc părinţilor

Papa Francisc cere o zi internațională de rugăciune pentru pace, pentru a opri agravarea crizei din Ucraina.

Papa Francisc este îngrijorat de tensiunile din Rusia și Ucraina. El a cerut duminică o zi internațională de „rugăciune pentru pace”, pe 26 ianuarie, pentru a opri agravarea crizei din Ucraina, spunând că tensiunile amenință securitatea Europei și ar putea provoca repercusiuni vaste, scrie CNBC TV.

Papa Francisc a anunțat ziua de rugăciune și a făcut apel la dialog pentru a dezamorsa criza, în timpul discursului său săptămânal. Înalții diplomați americani și ruși nu au reușit vineri să facă un progres major în discuțiile pentru a rezolva criza din Ucraina, deși au convenit să continue negocierile. Duminică, Marea Britanie a acuzat Rusia că încearcă să instaleze un lider pro-rus în Ucraina.

„Urmez cu îngrijorare tensiunile în creștere care amenință să dea o nouă lovitură păcii în Ucraina și să pună la îndoială securitatea Europei, cu repercusiuni și mai mari”, a papa Francisc.

VEZI ȘI: Marea Britanie susține că are planul de invadare a Ucrainei: "Rusia vrea să instaleze un lider pro-rus la Kiev și să ocupe țara"

Oamenii, îndemnați să se roage pentru rezolvarea crizei din Ucraina

El a făcut apel la „toți oamenii de bunăvoință” să se roage miercurea viitoare pentru ca toate inițiativele politice „să fie în slujba fraternității umane”, mai degrabă, decât în interesele partizane. Vaticanul nu a oferit detalii imediate despre modul în care Papa Francisc va marca ziua.

„Cei care își urmăresc interesele în detrimentul altora, dau dovadă de dispreț, pentru că toți am fost creați ca frați”, a spus Papa.

Vineri, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, s-a întâlnit cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov și l-a avertizat cu privire la un răspuns „rapid și sever” în cazul în care Rusia invadează Ucraina.

Care e PLANUL lui Putin în RĂZBOIUL cu Ucraina. Chirieac, despre poziția României: Probabil Putin ASTA încearcă. Are aceste gânduri de mult

Amenințarea războiului dintre Rusia și Ucraina este tot mai pronunțată, iar Rusia face o mulțime de demersuri în acest sens. Întrebat dacă există ceva ce ne-ar putea afecta în mod direct și pe noi, ca țară, în conflictul dintre Rusia și Ucraina, Bogdan Chirieac spune că problemele vor veni mai degrabă în mod indirect. 

"Direct nu! România este în siguranță din punctul acesta de vedere. Vom fi afectați indirect, prin prețul la gaze, tăierea conductei de gaze Rusia-Occident... astfel de lucruri.

Nici măcar comerțul nu ne este afectat, fiindcă România practic nu are comerț cu Federația Rusă. Însă, posibilitatea unui conflict în Ucraina, în opinia mea, este de 100%. Cu siguranța va avea loc ceva!", a declarat Bogdan Chirieac, la România TV. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel