Palestinieni reiau protestele la granița Fâșiei Gaza. Israelul încearcă să-i disperseze prin focuri de armă și gaze lacrimogene

Palestinieni reiau protestele la granița Fâșiei Gaza. Israelul încearcă să-i disperseze prin focuri de armă și gaze lacrimogene  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Palestinieni reiau protestele la granița Fâșiei Gaza. Israelul încearcă să-i disperseze prin focuri de armă și gaze lacrimogene / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Palestinienii din Gaza reiau protestele împotriva blocadei israeliene.

Sute de palestinieni au manifestat în apropierea gardului israelian din Fâșia Gaza asediată, cerând Israelului să ușureze blocada comercială, la câteva zile după ce o manifestație similară, în weekend, s-a încheiat cu decesul mai multor persoane.

Armata israeliană, care și-a întărit forțele înainte de demonstrația de miercuri, a declarat că folosește gaze lacrimogene și foc pentru a dispersa mulțimea din sudul Gaza. Medicii palestinieni au raportat că cel puțin nouă persoane au fost rănite.

Rețeaua de televiziune Al Aqsa TV, care este condusă de Hamas, grupul palestinian care guvernează Gaza, a arătat imagini cu mulțimile de oameni care se apropiau de gard Ulterior, după ce a sosit în zonă un vehicul militar israelian, manifestanții au început să se retragă. Totodată, gazele lacrimogene puteau fi văzute plutind în aer.

Foc împotriva manifestanților

Armata a spus că folosește focuri de armă de calibru .22, un tip de armă care ar trebui să fie mai puțin letală decât arme de foc mai puternice, dar care poate cauza și decesul.

Youmna El Sayed, de la Al Jazeera, raportând la protestele din Gaza, a declarat că zeci de canistre cu gaze lacrimogene au fost lansate asupra protestatarilor din orașul sudic Khan Younis din Fâșia Gaza.

"Astăzi, trei palestinieni au fost răniți și zeci dintre aceștia s-au sufocat din cauza gazelor lacrimogene care au fost lansate asupra lor", a spus El Sayed.

Peste 40 de palestinieni au fost răniți de focul israelian în timpul demonstrațiilor de sâmbătă, inclusiv un tânăr de 13 ani care a fost împușcat în cap, a declarat ministerul sănătății. Unul dintre răniți, Osama Dueji, în vârstă de 32 de ani, a murit miercuri din cauza unei răni la picior, scrie AlJazeera.

Israel: Raiduri aeriene ca răspuns la baloanele incendiare lansate din Fâşia Gaza

Israelul a efectuat luni atacuri aeriene în Fâşia Gaza, ca răspuns la baloanele incendiare lansate înspre teritoriul său din enclava palestiniană şi care au provocat incendii de tufişuri, transmite AFP. 

Raidurile, care au vizat ţinte din localităţile Gaza, Khan Younes şi Jabalia au provocat pagube materiale, fără a se înregistra victime, a declarat o sursă de securitate palestiniană.

Mişcarea armată Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, a tras asupra avioanelor israeliene, a adăugat sursa, sub condiţia anonimatului, fără a oferi detalii suplimentare. Armata israeliană a refuzat să comenteze imediat. Baloanele incendiare lansate mai devreme în cursul zilei de luni din enclavă au provocat incendii pe solul israelian, au declarat pompierii într-un comunicat.

Aceste atacuri au urmat altor raiduri israeliene, care au avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică şi care au vizat 'patru unităţi de producţie şi depozitare a armelor deţinute de Hamas' în Fâşia Gaza, conform informaţiilor furnizate de armata israeliană. Aceste raiduri au avut loc după ciocnirile din cursul zilei de sâmbătă dintre palestinieni şi armata israeliană, produse în contextul demonstraţiilor organizate de-a lungul barierei care separă Fâşia Gaza de Israel (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel