PAH, în Tulcea: E greu să o iei de la început, să te ridici din genunchi

Patrick Andre de Hillerin este, de câteva luni, directorul unui ziar local din Tulcea, oraș în care locuiește. Este vorba despre un cotidian local - Obiectiv - cu care a mai colaborat, prin 2010, dar recent a primit o ofertă de la acționari să preia managementul editorial, lucru pe care l-a acceptat.

"Suntem, unii dintre noi, bătrâni în ciuda vârstei, obosiți, uneori sictiriți, blazați. Avem în spate prea mulți ani de muncă, de stres, de frustrare. (Eu sunt ușor dement, probabil. Am două pasiuni: iubita mea și meseria mea. Într-o zi, una dintre ele mă va consuma definitiv. Dar asta e altă poveste.)

E greu, foarte greu, după niște mulți ani de presă să mai găsești sclipire, prospețime și încă niște altele care nu-mi vin acum în minte. Și, totuși...

Ceva a reușit să-i readucă la viață pe oamenii ăștia cu care lucrez de câteva luni și care-mi sunt din ce în ce mai dragi. Să vezi că oamenilor reîncepe să le pese, că reîncep să se implice, că fac iar lucruri pe care credeau că le uitaseră... Să vezi că vin idei, că se mișcă lucruri, că tu însuți faci lucruri pe care credeai că nu le vei face niciodată, disprețuindu-le, dar pe care le faci ca să meargă, ca să fie bine. E - cum să vă zic? - oleacă priceless.

[citeste si]


E greu să o iei de la început, să te ridici din genunchi și, totuși, să o faci cu speranță. Dar nu e imposbil, văd asta cu ochii mei, zilele astea.

După niște mulți ani în presă, nici măcar nu te mai uiți pe ziarul pe care l-ai făcut. Oricum știi textele, că ți-au trecut prin mână. Vezi un teanc de ziare pe o masă din redacție și abia sesizezi că munca ta e acolo. Nu-ți mai pasă.

Dar azi, după prima ședință de redacție din prima vineri liberă după foarte mulți ani, unul dintre colegi a luat un ziar de pe masă și l-a băgat cu grijă în geantă. Am râs de el cu speranță.

"Da, îl iau să i-l arăt lu' mama!" - a fost mesajul lui Patrick Andre de Hillerin postat pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel