PAȘTE. Ce să faci cu lumânarea după ce te întorci de la Înviere

Rodica Mitu / 06 apr 2018 / 19:15 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

În Noaptea de Înviere, fiecare credincios își aduce o lumânare pe care o va aprinde din lumina adusă de preot de pe masa Sfântului Altar.

Lumânarea reprezintă simbolul Învierii, al biruinței vieții asupra morții și a luminii lui Iisus Hristos asupra întunericului păcatului.  

Se spune că e bine să păstrați tot anul lumânarea cu care ați fost la Înviere. Ea trebuie reaprinsă pe parcursul anului în caz de boală, supărări, necazuri sau chiar furtuni. Odată ajunși cu lumina de la Inviere acasă, se spune că trebuie să se facă semnul crucii cu lumânarea, în dreptul pragului. Se lasă apoi lumina să ardă încă o perioadă, cât dorește fiecare.

Lumina Sfântă este aprinsă la Biserica Sfântului Mormânt din Israel. Acesta este considerat un miracol de către creștini. În cadrul ceremoniei, Patriarhul grec al Ierusalimului înconjoară Sfântul Mormânt alături de un sobor de ierarhi şi de preoţi. După slujbă, Patriarhul intră cu 33 de lumânări în Sfântul Mormânt, unde se crede că Lumina Sfântă coboară şi le aprinde.

[citeste si]

După acest eveniment, Patriarhul iese din mormânt şi împarte Lumina credincioşilor prezenţi în biserică.  


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24