Paște 2014: Câștigătorul "Top Chef" dezvăluie o rețetă secretă cu miel

Alexandru Iacob, marele câștigător al show-ului culinar "Top Chef", sezonul al doilea, a dezvăluit pentru DC News o rețetă delicioasă: rasol de miel cu legume.

Tânărul care este extrem de pasionat de bucătărie ne-a explicat cum trebuie pregătit un astfel de preparat.

"Acest preparat este superb pentru o masă de familie, mai ales dacă vă place carnea suculentă, bine făcută care literalmente cade de pe os. Pregătirea acestuia este simplă, legumele sunt fierte cu carnea și sosul evoluează în mod natural", a spus Alexandru Iacob pentru DC News. 


VEZI ȘI: Paște 2014: O rețetă Masterchef: Cozonacul, înlocuit cu o delicatesă

Rasolul de miel – patru bucăți; ulei de măsline – două lingurițe.

Ingrediente: Un morcov mare, o ceapă, o legătură cimbru, un sfert de țelină tăiată cubulețe, două căpățâni de usturoi tăiat fin, două foi de dafin, trei linguri sos de roșii, trei pahare cu vin roșu, 500 ml supă de pui, trei crenguțe de rozmarin
.

Mod de preparare: Se încălzește uleiul într-o tavă rotundă, de cuptor se adaugă morcovul, ceapă și țelină la foc mic, fără să se rumenească. Adaugă cimbrul, frunzele de dafin, usturoiul, pasta de tomate și vinul. Se fierbe până scade la aproximativ jumătate. Se încălzește, între timp, într-o tigaie mare la foc mediu – mare o lingură mare de ulei și se adugă rasolul de miel. Se prăjește bine pe toate părțile 10-15 min. Preîncalziți cuptorul la 180 grade. Transferați rasolul în tavă cu legume și acoperiți cu supa de pui. Se bagă la cuptor până se frăgezește carnea, aproximativ două ore.

Mielul se servește cu mult rozmarin, tocat fin și sos 
Somon fume cu dressing ușor din brânză de capră (patru porții). 


Descriere: Sosurile cremoase pe bază de brânză albastră au fost întotdeauna populare, dar alte brânzeturi sunt acum utilizate pe scară largă. Brânză de capră este un bun exemplu, în rețeta noastră, servit cu somon fume.

Ingrediente: Brânză de capră cremoasă 100 g Patru lingurițe oțet de zmeură, patru linguri cremă de brânză, cinci lingurițe ulei de măsline, o lingură muștar Dijon 350g, somon fume, rucola 30 g.

Cu trei sferturi din brânză de capră într-un blender, adăugați oțetul, smântâna, ulei de măsline, muștar și se lasă până devine un sos omogen și cremos. Se condimentează cu sare și piper. Arânjați somonul pe patru farfurii de servire. Puneți un mic buchet de rucola în centrul fiecărei farfurii și stropiți cu sosul cremos. Se presară brânză de capră mărunțită rămasă pe partea de sus a fiecărei salate. Se stropește cu ulei de măsline și se servește imediat.

VEZI ȘI: Paște 2014: Câștigătoarea Masterchef propune o rețetă delicioasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel