Pașapoarte. Oana Zamfir, cu ochii în lacrimi după o situație halucinantă

Oana Zamfir aproape a rămas fără cuvinte în fața unor declarații făcute de o mamă care, având un copil cu handicap sever, a trebuit să îndure coada de la pașapoarte.   

Maria Paraschiv a trebuit să vină de trei ori, în fața aceluiași ghișeu, pentru a-i face pașaport băiețelului său care trebuie să meargă în Republica Moldova pentru o intervenție medicală. 

"Domnul de la pașapoarte mi-a zis că fac atmosferă urâtă. (...) Este o bătaie de joc infernală la adresa copiilor cu handicap și la adresa părinților! Nu știu dacă un legiuitor s-ar putea pune în situația unui părinte care are un asemenea copil și încearcă să facă ceva pentru el în țara asta! Noi plecam la o intervenție chirurgicală în Republica Moldova", a spus mama, cu multă durere în glas.

"Să vină doamna ministru Carmen Dan să stea o jumătate de zi cu al meu copil! Și orice politician! Și domnul premier! Să vină să vadă cum este să stai lângă un copil cu dizabilități, cu handicap grav. Ei au senzația că ne dau marea cu sarea și că acești copii au niște facilități. Nu au nimic, doamna Zamfir! Nimic! Vă spun eu ca părinte. Pentru acești copii nu se face nimic. Sunt doar niște nume pe niște liste. Copiii aceștia au nevoi, dar drepturi au doar pe hârtie", a mai spus Maria Paraschiv la Antena 3.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a cerut miercuri conducerii de la Direcția Pașapoarte să vină cu măsuri concrete care să ducă la reducerea aglomerației din sediul de la Pipera. Șefa de la Interne vrea ca la această direcție să se lucreze la capacitate maximă, după haosul din ultimele zile, când sute de persoane au stat la cozi pentru ridicarea actelor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel