”ORICUM VOR MURI! Parafrazându-i pe coronasceptici, așa putea să gândească medicul de gardă”

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Sociologul Gelu Duminică a transmis un mesaj după tragedia de la Piatra Neamț. 

Oricum vor muri! Parafrazându-i pe coronasceptici, așa putea să gândească medicul de gardă de la spitalul din Piatra Neamț. Omul ăla, și echipa lui, a ales să se bată cu focul din dorința ca pacienții lui să trăiască. Pentru că asta înseamnă umanitate și respectul față de viață și profesie”, a transmis, duminică, 15 noiembrie, Gelu Duminică.

„Momentele de criză scot, din fiecare dintre noi, ce avem mai bun sau ce avem mai rău. Gândiți-vă doar că putem ajuta sistemul să nu fie supra-solicitat și să cedeze. (...)

În momentul în care înjurați, la grămadă, oamenii din sistemul medical românesc, vă rog să aveți în minte oameni precum dr. Denciu. Care nu sunt puțini deloc!”, a subliniat sociologul.

Zece persoane au decedat în urma incendiului izbucnit, sâmbătă seara, la Secţia ATI a Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. 

Alți pacienți au fost transferați la Spitalul din Lețcani. Printre persoanele rănite se numără și cadre medicale, între care și medicul de gardă Cătălin Denciu, care a încercat să își salveze pacienții, și medicul ATI din secția non-COVID, Pavel Borș, care a stins cu mâinile goale hainele colegului său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel