Orban trimite la CCR Comisia pentru legile Justiţiei

Biroul Executiv al PNL a decis luni ca formaţiunea politică să atace la CCR hotărârile Parlamentului care au dus la constituirea Comisiei speciale pentru legile Justiţiei.

"Am hotărât atacarea la Curtea Constituţională a hotărârilor Parlamentului care au constituit Comisia specială pentru legile Justiţiei. De asemenea, am decis să mandatăm Comisia juridică a PNL să pregătească sesizarea Comisiei de la Veneţia, urmare a faptului că Birourile permanente reunite, majoritatea din Birourile permanente reunite, au hotărât să respingă solicitarea PNL ca Parlamentul în ansamblul său să sesizeze Comisia de la Veneţia privitor la modificările la legile Justiţiei, o solicitare pe care PNL a făcut-o ţinând cont şi de poziţia exprimată la nivelul Comisiei Europene prezentată în Raportul MCV", a declarat Ludovic Orban.

Deputatul liberal Gabriel Andronache a precizat, în context, că această comisie a fost 'constituită în mod eronat', cu 'încălcarea Regulamentului şedinţelor comune'.

"În opinia noastră, Comisia comună specială a fost constituită în mod eronat, cu încălcarea dispoziţiilor Regulamentului şedinţelor comune. (...) O comisie comună specială nu poate prezenta rapoarte decât plenului comun, ori plenul comun nu poate dezbate şi nu poate legifera în acest domeniu, în domeniul Justiţiei, pentru că nu are competenţă', a explicat Andronache.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel