Opt muzicieni spanioli şi latino-americani vor participa la Concursul Internaţional Ceaikovski din Rusia

[] []

13 mai 2019 / 18:27
Salveaza PDF Comentarii

Opt muzicieni din Spania, Venezuela, Columbia şi Cuba vor participa la cel de-al XVI-lea Concurs Internaţional Ceaikovski, care se va desfăşura la Moscova şi Sankt Petersburg în perioada 7 - 29 iunie, relatează luni EFE.

Potrivit site-ului concursului, Albert Cano Smith, din Spania, va concerta la pian, iar columbianul Santiago Cańón Valencia şi cubanezul Rolando de la Guadalupe Fernández Lara vor cânta la violoncel. De asemenea, venezuelenii Etni Molletones şi Blanco Lewis Joidy vor concura la flaut, venezuelanul Sergio Sánchez la oboi, iar spaniolii Arbona Ferran şi Cristina Mateo Sáez la clarinet.

Comitetul organizator al celebrului eveniment muzical a primit un număr record de solicitări pentru această ediţie: 954 de candidaţi din 58 de ţări. În total au fost selectaţi 25 de pianişti, 25 de violonişti, 25 de violoncelişti, 30 de solişti femei şi 30 bărbaţi, 48 de cântăreţi la instrumente de suflat din lemn (flaut, oboi, clarinet şi fagot), şi toţi atâţia la instrumente de suflat din alamă (trompetă, trombon şi tubă).

Noutatea actualei ediţii o reprezintă participarea interpreţilor la instrumente de suflare. Concursul Internaţional Ceaikovski va înmâna şase premii la categoriile pian, vioară şi violoncel, opt la categoriile instrumente de suflat din lemn şi alamă, patru pentru solişti şi alte patru pentru soliste.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.84