ONU, anunț: câte persoane sunt în 'caravana' migranţior spre SUA

Descriere foto:

O ''caravană'' de imigranţi din America Centrală se îndreaptă spre SUA.

''Caravana'' migranţilor din America Centrală care se îndreaptă spre SUA are mai mult de 7.000 de persoane, a declarat luni adjunctul purtătorului de cuvânt al ONU, Farhan Haq Aziz, citând o estimare a Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), relatează AFP.

''Din caravană fac parte 7.233 de persoane, dintre care majoritatea intenţionează să-şi continue călătoria spre Nord'', a declarat purtătorul de cuvânt în cursul unei conferinţe de presă zilnice, subliniind necesitatea ca acestea să fie ''tratate cu respect şi demnitate''. Farhan Aziz Haq a precizat că OIM şi Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) sunt mobilizate pentru a acorda asistenţă acestor migranţi.

''La sfârşitul săptămânii, secretarul general (Antonio Guterres) a vorbit cu mai mulţi lideri despre situaţia migranţilor din America Centrală şi a subliniat necesitatea ca aceştia să lucreze cu OIM şi UNHCR'', a continuat purtătorul de cuvânt, fără a preciza identitatea liderilor în cauză. Antonio Guterres urmează să ajungă la Washington pentru o întrevedere cu secretarul de stat american Mike Pompeo.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat luni o reducere imediată a ajutoarelor acordate pentru Honduras, Guatemala şi El Salvador, acuzate de faptul că nu au putut să-şi ''împiedice locuitorii să-şi părăsească ţara şi să intre ilegal în SUA'.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22