ONG-urile, rol important în deschiderea unui nou mall în Capitală

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) anunță o nouă reușită a în demersurile întreprinse de data aceasta în beneficiul bucureştenilor.

Centrul Comercial ParkLake din sectorul 3 al Capitalei făcut de dezvoltatorul şi operatorul portughez de centre comerciale Sonae Sierra, alături de partenerul său irlandez Caelum Development, se deschide pe 1 septembrie 2016.

Proiectul ParkLake, o investiţie de 180 milioane de euro, care a creat între 500 şi 2.000 de locuri de muncă de-a lungul diferitelor faze de dezvoltare, şi care va crea aproximativ 2.000 de noi locuri de muncă directe, după deschidere, va fi finalizat, la acest rezultat având un aport și CNMR, o voce importantă a societăţii civile şi un partener activ în vederea stabilirii obiectivelor de reformă necesare României în acest moment.

Probleme cu "Relaţia la stânga"

În luna aprilie a acestui an, a avut loc o întâlnire între Ana Guedes Oliveira, Director Executiv al Sonae Sierra, și Alexandru Cumpănaşu, preşedintele CNMR, acesta din urmă aflând blocajele cu care se confrunta proiectul la acea dată. Proiectul se împotmolea, de mai bine de 8 ani, în găsirea unei soluţii legale în vederea construirii unei devieri rutiere suplimentare, denumită "Relaţia la stânga", pentru autovehiculele venind pe strada Liviu Rebreanu dinspre nord pentru a intra în Centrul Comercial, necesară în vederea evitării concentrării mari de trafic în timpul orelor de vârf şi asigurării siguranţei acestora.

În tot acest timp, dezvoltatorii au venit cu soluţii, însă Primăria Municipiului Bucureşti prin Direcţia Transporturi, Drumuri şi Sistematizarea Circulaţiei, responsabilă de realizarea acestei devieri suplimentare (şi nu a Primăria sectorului 3), nu a vrut sau nu a fost capabilă să ia această decizie până zilele trecute.

În consecință, CNMR a transmis două adrese Primarului General interimar al Capitalei, domnul Ioan-Răzvan Sava, prin care i-a fost supusă atenţiei situaţia ce necesita a fi deblocată şi rezolvată în cadrul proiectului ParkLake, solicitându-i soluţionarea de urgenţă, prin căi legale, a situaţiei descrise. La niciuna dintre sesizări nu s-a răspuns însă. 

Concomitent, Alexandru Cumpănașu a avut și două întâlniri şi cu Ambasadorul Portugaliei la Bucureşti, E.S. dl. Joao-Bernardo Weinstein, în vederea găsirii împreună a soluţiilor în acest caz.

CNMR, apreciată pentru sprijin

"Astăzi CNMR răsuflă uşurată că un proiect benefic pentru comunitatea pe care o reprezintă este la un pas de realizare.

Tot astăzi CNMR primeşte cu bucurie mesajul de mulţumire transmis din partea Ambasadei Portugaliei la Bucureşti pentru deschiderea şi efortul depuse de de CNMR în acest caz în beneficiul cetăţenilor din Bucureşti. Totodată, Ambasada Portugaliei la Bucureşti arată în mesajul transmis că speră ca pe viitor astfel de cazuri de investiţii majore importante, care sunt blocate datorită birocraţiei şi lipsei de iniţiativă a administraţiei publice, să fie cât mai puţine, astfel încât CNMR să fie un partener al Ambasadei Portugaliei şi pentru alte tipuri de proiecte", scrie AID

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel