OMV Petrom a fost trimisă în judecată. Vezi de ce

omv-petrom
omv-petrom

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti au trimis în judecată compania OMV Petrom pentru vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă şi omisiunea de a raporta imediat despre orice accident major, după ce în urma unei explozii din decembrie 2010 două persoane au fost rănite grav.

Procurorii acuza compania că  în urma unei explozii de mare amploare au fost rănite grav două persoane, iar o locuinţă din comuna Zemeş a fost distrusă, se arată într-un comunicat de miercuri al Minsterului Public.

Anchetatorii arată că în 8 decembrie 2010, la ora 3.24, s-a produs o explozie de mare amploare, ca urmare a acumulării unei pungi de gaze, cauzată de alunecările de teren din anul 1992 "produse din cauze naturale la care au concurat cauze antropice precum lucrările tehnice de exploatare a petrolului efectuate de inculpată, societatea petrolieră, constând în săpături şi rambleuri ale drumurilor, platformelor de sonde, precum şi pozarea de conducte, rezervoare sau bataluri".

Explozia s-a soldat cu vătămarea corporală a lui S.F., care a prezentat un traumatism prin arsuri de la flacără, respectiv cicatrice post arsură de gradul trei epitelizate şi leziuni de arsură de gradul patru în curs de vindecare, care au necesitat grefe de piele, precum şi arsuri ale căilor respiratorii. Procurorii arată că victima a avut nevoie pentru vindecare de 90-95 de zile de îngrijiri medicale.

Totodată, explozia a dus şi la vătămarea corporală a lui S.D., care a suferit un traumatism, consecinţa arsurilor prin flacără, precum cicatrice post arsuri de gradele doi şi trei cu porţiuni în curs de vindecare, leziuni care au necesitat pentru vindecare 24 -25 de zile de îngrijiri medicale.

Explozia a distrus la acel moment şi o locuinţă din comuna Zemeş, precum şi toate bunurile aflate în imobil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel