Omagiu victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001 - VIDEO

New-yorkezii au adus un omagiu victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001

New-yorkezii au adus marţi un omagiu celor aproape 3.000 de victime ale atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001 din Manhattan, în cadrul unei ceremonii desfăşurate pe locul unde s-au aflat cele două turnuri gemene care formau World Trade Center şi care s-au prăbuşit la scurt timp după atentate, transmit AFP şi Reuters.

Sub o ploaie uşoară, rude şi prieteni ai victimelor, poliţişti, pompieri şi oficiali s-au strâns la Ground Zero pentru a marca 17 ani de la cele mai grave atentate comise vreodată în SUA, ce au zguduit întreaga lume. Mulţimea a păstrat un minut de reculegere la orele locale 08:46 şi 09:03, orele la care, cu exact 17 ani în urmă, două avioane de linie deturnate de terorişti au lovit succesiv turnurile gemene WTC, care ulterior s-au prăbuşit.

Minutul de reculegere

Printre cei prezenţi la ceremonie s-au aflat guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, actualul primar al metropolei New York, Bill de Blasio, şi predecesorii săi Rudolph Giuliani (care era primar la data comiterii atentatelor) şi Michael Bloomberg, primar începând din anul 2003, în mandatul căruia s-au desfăşurat lucrările de reconstrucţie a cartierului din Manhattan distrus de atacuri.

VIDEO

La fel ca în fiecare an, rudele victimelor urmau să citească numele acestora şi să rostească scurte alocuţiuni în memoria lor, o ceremonie prevăzută să dureze peste trei ore. În restul metropolei nord-americane oamenii şi-au urmat programul obişnuit, păstrând un minut de reculegere în memoria victimelor la orele 08:46 şi 09:03. Bursa de la New York a ţinut un minut de reculegere la 09:20, iar în unităţile de pompieri, care au pierdut 343 de oameni la 11 septembrie 2001, au fost invitaţi membrii familiilor pompierilor decedaţi.

Vezi și: Atentate 11 Septembrie. Povestea cutremurătoare din infern a unui martor



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel