EXCLUSIV  Olivia Steer, premiu retras. Alexandru Rafila spune unde e problema - VIDEO

Olivia Steer, premiu retras. Alexandru Rafila spune unde e problema - VIDEO
Olivia Steer, premiu retras. Alexandru Rafila spune unde e problema - VIDEO

Olivia Steer, cunoscută pentru poziția sa anti-vaccinare, a fost premiată la "Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate", pentru "rolul său activ în societate". Ulterior, i-a fost retras premiul. Despre acest subiect a vorbit și preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila, invitatul DCNews de sâmbătă, 12 mai.

Olivia Steer, fostă prezentatoare de televiziune, cunoscută pentru campaniile sale împotriva vaccinării, a fost premiată pentru "rolul său activ în societate", în cadrul Galei Femeilor care Dăruiesc Sănătate. La câteva ore distanţă, organizatorul Galei Femeilor care Dăruiesc Sănătate a revenit asupra deciziei şi a hotărât să retragă premiul acordat. Decernarea acestuia stârnise o serie de controverse, pe reţelele de socializare și nu numai. 

Într-un interviu acordat DC News, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila, a făcut următoarele precizări: "Nu cred că trebuie să punem oamenii la zid pentru părerile lor. Problema este legată de asocierea unei persoane care, din punctul meu de vedere cel puțin, difuzează informații inexacte și incorecte în ceea ce privește vaccinarea. Și nu numai vaccinarea, și alte metode utilizate în medicină, de exemplu pentru mamografie, o metodă pentru depistarea precoce a cancerului de sân. Metode care s-au introdus după ce s-au făcut studii foarte serioase în ceea ce privește utilitatea și eficacitatea lor. Asocierea a fost nefericită. Una este să comunici, ai dreptul să-ți spui opiniile, altceva este această apreciere a unei activități care, în mod evident, este defavorabilă sănătății publice".

VEZI ȘI EXCLUSIV Olivia Steer, premiu RETRAS. Attila (UDMR), culise: Am fost prezent - VIDEO

"Cred că toți suntem de acord că nu putem să asociem aprecierea pentru colegii care au făcut eforturi să salveze oameni și alte persoane care vehiculează informații inexacte sau aș spune incorecte și din punct de vedere etic și al conținutului", a mai declarat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila.

[citeste si]

VIDEO

Răspunsul complet, mai jos:

INTERVIUL INTEGRAL AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel