Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) au realizat vineri un control tematic la unităţile de alimentaţie publică din sudul litoralului, în urma căruia au fost retrase de la consumaţie peste 100 de kilograme de peşte din diferite specii, carnea prezentând semne incipiente de depreciere a calităţilor organoleptice.
Prezent la acţiunea de control, preşedintele ANPC, Marcel Bogdan Pandelică, a declarat că acţiunea OJPC a urmărit verificarea respectării normelor sanitare în vigoare în unităţile de alimentaţie publică şi că inspectorii au constatat, în unele unităţi, deficienţe destul de grave care ar fi putut să pună în pericol viaţa consumatorului.
'Un exemplu de neconformitate l-am identificat într-o unitate din Vama Veche, unde au fost găsite, într-un frigider care nu funcţiona, peste 100 de kg de carne care începuse să se strice. Unitatea riscă o amendă substanţială cu închiderea temporară sau definitivă a activităţii', a spus Pandelică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu