Oana Stănciulescu, semnal de alarmă: Unde ați fost stimabililor până acum?

Oana Stănciulescu a tras un semnal de alarmă după ce mass-media a prezentat cazul fetei violate de la Vaslui.

Jurnalista a făcut referire și la zecile de cazuri - sau poate sute - de copile violate de tații lor, subiecte care ajung abia la finalul unui jurnal de știri.

"Societatea românească a fost ani de zile stană de piatră, nimic nu a înduioșat-o, nu a îngrozit-o. Până mai ieri când s-a aflat despre un viol din iarna anului trecut.

Și, ciudat, sau nu, până acum, nici un moderator tv, jurnalist, analist, politician , nu s-a sesizat, nu a fost revoltat, nu a sunat un ministru, un deputat să-i urecheze, nu a urlat în gura mare împotriva acelor brute. Oare o fetiță violată de tatăl ei nu era un caz atât de revoltător? 

Îmi amintesc că atunci când eu personal m-am revoltat în mai multe rânduri în legătură cu aceste cazuri, dar și cu cele de copii morți în condiții suspecte prin orfelinatele României, chiar unii dintre invitați m-au acuzat că sperii lumea.

Brusc, spiritul civic adânc îngropat în personajele de mai sus s-a manifestat și a fost urlat în gura mare pe la Tv. Bine că s-a întâmplat, dar când îi vezi și îi auzi ai impresia că este primul caz de viol din această țară de care au aflat. Unde ați fost stimabililor până acum?

Există, așadar, două probleme – cea a justiției revoltătoare de-a dreptul în multe din astfel de cazuri, și problema în sine, a violării propriilor copii", a scris Oana Stănciulescu în Expres Magazin. Întregul editorial poate fi găsit aici.

CITEȘTE ȘI: Riscurile campaniei de presă în cazul fetei violate la Vaslui. Ce spune Oana Băluță

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel