Oana Stănciulescu, despre Regele Mihai: Iartă-ne, Majestate!

Oana Stănciulescu
Oana Stănciulescu

Pentru că duminică, 10 mai, a fost Ziua Regalității, Oana Stănciulescu a scris, în Expres Magazin, un editorial despre Regele Mihai sub titlu: “Majestate, suntem proști”.

Jurnalista a publicat un articol emoționant în care a vorbit despre Regele Mihai care, în România, nu a fost prețuit cu adevărat așa cum ar fi trebuit să se întâmple.

"Când în urmă cu 22 de ani puteam să decidem dacă Monarhia salva România, s-a spus că Regele Mihai, care avea atunci 70 de ani, era prea în vârstă.

Când peste un milion de bucureșteni l-au însoțit de Sfintele Sărbători de Paște pe străzile Capitalei, în 1992, serviciile secrete și oamenii politici ai vremii s-au speriat, iar românii au rămas impasibili.

Când 20 de ani după Revoluție s-au tot spus minciuni despre plecarea din țară a Majestății Sale Și a Familiei Regale cu vagoane de aur, nicio instituție a statului nu a făcut lumină deși ar fi putut, dacă ar fi vrut, cu un singur document de arhivă.

(...)

Când la Londra, Regele Mihai era omagiat, la București era ignorat.

Când la doi pași de noi trăiește unicul supravieţuitor dintre şefii de Stat europeni din Al Doilea Război Mondial, noi rămânem surzi.

Când Regele Mihai putea să confere acestei țări eleganță, strălucire, corectitudine, demnitate și sentimentul patriotic de care aveam nevoie în ultimii 20 de ani ca să ne salvăm, decidem să ne sinucidem.

Iartă-ne, Majestate!", a scris Oana Stănciulescu în articolul pe care îl veți găsi integral în Expres Magazin.

VEZI ȘI: Oana Stănciulescu, invitată la dineul de la Palatul Elisabeta-FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel