"Oameni noi în politică", respinsă de CCR. Anunţul USR: Şi-au arogat, peste lege, atribuţii...

CCR
CCR

Iniţiativa civică "Oameni noi în politică" a fost invalidată de CCR, care a emis şi motivarea deciziei. USR, promotorii acestui proiect, au reacţionat imediat şi au dat vina pe de o parte pe primarii care au verificat semnăturile, dar şi pe judecătorii CCR, despre care spun că "şi-au arogat atribuţii peste lege". 

"Motivarea deciziei CCR de invalidare a inițiativei „Oameni noi în politică” arată că cel mai mare proiect civic de reformă electorală din istoria României a fost blocat, pe de o parte, de reaua-credință a primarilor sau de incompetența unor funcționari din primării, iar, pe de altă parte, de judecătorii CCR, care și-au arogat, peste lege, atribuția de reatestare a semnăturilor.

Motivele invocate de CCR pentru invalidarea unor semnături țin exclusiv de primării, de la lipsa unor ștampile pe listele cu semnături la absența unor informații despre persoanele care au atestat semnăturile la primării.

Cu alte cuvinte, inițiativa civică „Oameni noi în politică” a fost blocată de Curtea Constituțională printr-un simplu artificiu, fără ca judecătorii CCR să se pronunțe pe fondul propunerilor.

Multe dintre prevederile incluse în inițiativa „Oameni noi în politică” fac deja subiectul unor proiecte de lege depuse de USR în Parlament. Celelalte vor fi transpuse și ele, cât de curând, pentru că USR consideră că România are nevoie de o reformă profundă a legislației electorale pentru simplificarea accesului cetățenilor competenți în politică și va depune toate eforturile pentru ca românii să poată vota mai ușor și să poată alege dintr-o paletă mai largă de opțiuni", scrie USR pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel