O studentă cu frică de apă a inventat un submarin care distruge muniţia neexplodată

Alexandru Ichim / 12 apr 2019 / 23:24 Salveaza PDF Comentarii
FOTO: armyacademy.ro
FOTO: armyacademy.ro

O studentă din Sibiu a inventat un submarin care poate distruge muniţia neexplodată de pe fundul apelor, fără să fie nevoie de marinari la bord.

Realizatoarea invenţiei îşi doreşte ca militarii să fie protejaţi şi, tocmai de aceea, submarinul creat de ea poate fi comandat de la distanţă, fără ca să fie pus nimeni în pericol.

'Întotdeauna m-a fascinat mediul subacvatic şi toate misterele acestuia. Nu sunt o foarte bună înotătoare. M-am interesat pe internet, atât la nivel naţional, cât şi internaţional legat de diferite dispozitive submersibile şi eu am zis că, dacă tot sunt pe armă geniu, să fac ceva specific armei mele. Şi m-am gândit că ar fi foarte interesant să să realizez un produs tehnologic robotizat, submersibil, pentru cercetare, identificare şi distrugerea muniţiilor neexplodate de pe fundul unui curs de apă. Acesta este avantajul lui cel mai mare, pentru că el poate fi controlat de la distanţă de către un operator prin intermediul unei radio-comenzi, nu necesită implicarea operatorului în mod direct, decât atunci când are o defecţiune şi trebuie să intervină, dând deoparte una dintre supapa sau orice alt element al acestuia', a explicat Ana-Maria Covaci.

Studenta de la Academia Militară a realizat invenţia în patru luni şi a reuşit, până acum, să testeze cu succes submarinul în bazinul de la Sibiu.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28