O nouă escrocherie în București: ”Un bănuț pentru lapte praf”. Ce ascunde cerșetoria cu bebeluși în brațe, o adevărată rețea - FOTO

Cerșesc la geamurile mașinilor cu bebeluși în brațe ”un bănuț pentru lapte praf”, dar ce ascund? 

”Un fenomen bizar a început să ia amploare pe străzile Capitalei, la început de an: femei cu bebeluși în brațe cerșesc la semafor „un bănuț pentru lapte praf”. Atenție! Nu vă lăsați păcăliți! În brațele cerșetoarelor nu sunt copii, ci păpuși din cârpe. Poliția Locală Sector 6 a prins în fapt mai multe impostoare, pe care le-a sancționat cu amendă.

Ți se rupe sufletul când vezi o femeie cu pruncul în brațe, stând cu orele pe străzi, în frig, cerând ajutor. Mulți, miloși, își deschid imediat portofelele. S-a întâmplat joi, 5 ianuarie, în intersecția Cotroceni cu Piața Leu, unde o astfel de femeie apela la mila șoferilor. „De ce ții copilul în frig? Vrei să te ajute cineva de la DGASPC?”, a întrebat-o un șofer. ”Nu, nuuu, îmi trebuie doar bani pentru lapte”, a răspuns cerșetoarea.

Poliția Locală Sector 6, aflată prin zonă s-a sesizat în acest caz. A constatat, astfel, că femeia ținea în brațe nu vreun bebeluș adevărat, ci o „păpușă” din cârpe, băgate într-o salopetă de copil. 

O adevărată rețea

Nu este singura și nici la prima abatere. Joi au fost prinse trei cerșetoare cu păpuși din haine, în zone diferite ale Sectorului 6. Săptămâna trecută, de asemenea, alta. Sunt persoane tinere, în putere, care pot munci și refuză sprijinul Direcție Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). Fiecare a fost amendată cu câte 200 de lei. Azi, 6 ianuarie, o altă femeie cu păpușă în brațe apela la mila șoferilor în zona Grozăvești. 

Pare a fi o adevărată rețea de cerșetoare cu păpuși, căci unele persoane prinse în fapt figurează cu același nume de familie și au mai fost amendate anul trecut pentru aceeași faptă. 

În total, în cursul anului 2022, polițiștii locali din Sectorul 6 au aplicat 291 de sancțiuni pentru cerșetorie, în valoare de 45.450 de lei. Conform legii 61/1991 republicată, apelarea în mod repetat la mila publicului se pedepsește cu amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei” a transmis Primăria Sectorului 6 într-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel