O mamă și-a lăsat bebelușul singur acasă și a plecat în vacanță. Fetița a murit de foame. "Animalele își îngrijesc mai bine copiii"

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

O mamă și-a lăsat bebelușul singur acasă timp de 10 zile și a plecat în vacanță.

Caz cutremurător în Ohio, SUA. O mamă a plecat în vacanță lăsându-și fiica în vârstă de 16 luni singură acasă timp de 10 zile, copila murind de foame după ce a fost abandonată. Totul s-a întâmplat în iunie 2023 atunci când Kristen Candelerio, în vârstă de 32 de ani, a plecat în vacanţă la Détroit şi la Porto Rico, iar pe bebeluș l-a lăsat acasă. Strigătele lui Jailyn au răsunat pe străzile liniștite din Cleveland în toiul nopții, dar nimeni nu a venit în ajutorul ei, scrie abc7chicago.com.

Copila fusese lăsată singură într-un țarc cu câteva sticle de lapte, au spus procurorii. Camera de supraveghere a unei vecine a surprins țipetele frecvente ale fetiței de 16 luni, dar nimeni nu a intervenit. Mama copilei se afla la sute de mile depărtare, în Puerto Rico, cu un prieten de sex masculin, potrivit anchetatorilor. După câteva zile la plajă și încă o oprire în Detroit, s-a întors acasă pe 16 iunie 2023 găsindu-și fiica moartă. A fost plecată timp de 10 zile.

Acum femeia a fost condamnată la închisoare pe viață pentru fapta sa, ea pledând vinovată luna trecută pentru o acuzație de crimă calificată și una pentru punerea în pericol a copiilor.

Chinurile prin care a trecut fetița



Elizabeth Mooney a declarat în sală de judecată din Cleveland că micuții se confruntă cu cea mai extremă anxietate de separare între nouă și 18 luni. Ea a povestit ultimele zile chinuitoare ale lui Jailyn.

"Durerea și suferința pe care le-a îndurat au durat nu doar ore, nu zile, ci poate chiar și o săptămână. Acest sentiment de abandon zile în șir, împreună cu durerea foametei și a setei extreme este un tip de suferință pe care nu cred că nici unul dintre noi l-ar putea înțelege pe deplin", a spus Mooney, printre lacrimi.

Mărturiile polițiștilor care au găsit-o pe fetiță

Anchetatorii implicați în acest caz l-au descris ca fiind cel mai oribil la care au fost martori în carierelor lor. Oamenii legii, inclusiv sergentul de poliție din Cleveland, Teresa Gomez, s-au luptat cu lacrimile în timp ce descriau în ce stare a fost găsită fetița.

"Acesta este un caz pe care... îl vom avea marcat în mintea noastră și în inimile noastre pentru totdeauna", a spus Gomez la sentință.

Procurorul adjunct din Cuyahoga, Anna Faraglia, a redat un videoclip suprins de o cameră de supraveghere de securitate cu mama care își ridică valiza într-o mașină pe 6 iunie și se întorcea acasă pe 16 iunie. La câteva minute după ce s-a întors, Candelario a sunat la 911.

"Te rog, am nevoie de ajutor", s-a plâns ea într-un apel la 911 difuzat în timpul condamnării. "Te rog, te rog, ajută-mă. Fiica mea este pe moarte", a mai zis femeia.

Candelario a îmbrăcat-o pe Jailyn în haien curate înainte de sosirea personalului de urgență, a spus procurorul. Însă schimbarea de haine nu a ascuns ororile prin care trecuse fata. Faraglia a spus că Jailyn a fost găsită întinsă pe o saltea acoperită cu urină și fecale.

"Animalele își îngrijesc mai bine copiii", a spus ea.

Fata era slăbită, cu ochii scufundați, buzele uscate și materii fecale în gură și unghii. Ea avea cu șapte kilograme mai puțin decât a avut la ultima ei vizită la medic cu două luni mai devreme, a spus Mooney. Autopsia a arătat că fata a murit de foame şi de o deshidratare gravă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel