O lună după Colectiv. Gestul Patriarhului Daniel, de Sfântul Andrei

A trecut o lună de la tragedia din Club Colectiv. 60 de tineri au murit, zeci sunt încă în spitale din țară și din străinătate, zece fiind în stare critică. 

Morţii de la Colectiv au fost pomeniţi, luni, de patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, la finalul Sfântei Liturghii de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei.

Slujba a fost oficiată împreună cu episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi, în Catedrala Patriarhală din Bucureşti. Patriarhul i-a pomenit pe rând, pe nume, pe cei decedaţi la Colectiv, rugându-se pentru odihna lor veşnică. De asemenea, patriarhul a pomenit şi victimele din atentatele de la Paris şi din Mali. În cuvântul de învăţătură rostit la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, Întâistătătorul BOR a afirmat că ziua de pomenire a acestui sfânt reprezintă sărbătoarea creştinismului românesc, a unităţii în credinţă a poporului nostru.

Mesajul de Sfântul Andrei

"Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, ne cheamă la a mărturisi credinţa apostolică primită de la el, a-l iubi pe Hristos şi Biserica Sa, şi a lucra pentru unitate în credinţă şi unitate naţională spre slava Preasfintei Treimi şi demnitatea poporului român", a mai spus patriarhul. Creştinii ortodocşi şi romano-catolici îl prăznuiesc, luni, pe Sfântul Andrei, Ocrotitorul României, deoarece a propovăduit creştinismul pe acest teritoriu şi a botezat primii locuitori pe ţărmul apusean al Mării Negre. Potrivit scrierilor, după porunca lui Iisus de a face cunoscută Evanghelia în lume, lui Andrei, cel dintâi chemat la apostolie, i-a revenit prin sorţi şi zona Mării Negre, el propovăduind creştinismul în Dobrogea, Macedonia, Tracia şi Bizanţ (Constantinopol). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel