O colecţie rară de vinuri, vândută cu 8,7 milioane de euro

Sursa foto: Baghera Wines / Facebook
Sursa foto: Baghera Wines / Facebook

O colecție de vinuri, printre cele mai căutate din întreaga lume, a fost vândură cu 8,7 milioane de euro.

O colecţie rară cuprinzând aproximativ 2.000 de sticle de vinuri Romanee, obţinute pe cea mai mică dintre prestigioasele podgorii din Burgundia, a fost vândută duminică cu suma de 8,7 milioane de euro, au anunţat reprezentanţii casei de licitaţii Baghera Wines, citaţi de AFP, scrie Agerpres. 

Podgoria Romanee, întinsă pe doar 85 de ari (8.500 de metri pătraţi) şi înconjurată de celelalte mari podgorii din Burgundia, precum Romanee-Conti, Richebourg şi La Tache, reprezintă cea mai mică Denumire de Origine Controlată (Appelation d'Origine Controlee - AOC) din lume.

Printre cele mai căutate vinuri din lume



Cu doar 3.600 de sticle produse pe an, acest vin burgundez este unul dintre cele mai căutate din lume.

Casa de licitaţii Baghera Wines, cu sediul general la Geneva, a propus spre vânzare un total de 1.819 sticle de vinuri Romanee, dintre care 106 în format magnum şi una în format Ieroboam, obţinute între anii 1862 şi 2005 şi provenind din depozitele exploataţiei locale Bouchard Pere et Fils.

Cel mai scump lot - 12 sticle Romanee 1865 - a fost adjudecat cu 1.952.000 de franci elveţieni (circa 1.766.000 de euro), potrivit cifrelor comunicate de Baghera Wines.

Cel mai scump sortiment



Cel mai scump sortiment vândut la această licitaţie, datând tot din anul 1865 şi tranzacţionat în cinci sticle, a fost adjudecat cu preţul individual de 201.300 de franci elveţieni (182.600 de euro).

Directorul executiv al casei de licitaţii Baghera Wines, Michael Ganne, a evidenţiat într-un comunicat "savoire-faire-ul ireproşabil" al exploataţiei Bouchard Pere et Fils, precum şi "calitatea apropiată de perfecţiune a loturilor propuse spre vânzare", pentru a explica sumele impresionante obţinute în timpul licitaţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel