NU mâncați MERE astăzi! Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, tradiții STRICTE: Ce NU AI VOIE să faci

Creștinii prăznuiesc ăstăzi Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Iată ce nu ai voie să faci și să mănânci. 

Data de 29 august are o însemnătate aparte, iar creștinii prăznuiesc moartea martirică a Prorocului Ioan Botezătorul, sfântul care L-a botezat pe Iisus în râul Iordanului. Este ultima mare sărbătoare din anul bisericesc, pentru că pe 1 septembrie începe un nou an.

În jurul acestei sărbători, în toate zonele ţării s-au păstrat nenumărate tradiţii care să atragă sporul în casa celui care le împlineşte şi să alunge paguba şi bolile din căminele creştinilor.

Ce NU AI VOIE să faci

Potrivit tradiţiei, în această zi se ţine post aspru. Există persoane care au susţinut că ziua Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul prefigurează Vinerea Patimilor.

Praznicul aduce mai multe interdicţii:

- pentru menţinerea sănătăţii este bine să nu se consume fructe rotunde, precum: mere, pere, prune şi nici căpăţâni de usturoi. Mai mult, în ajunul sărbătorii şi în ziua praznicului nu se mănâncă preparate din varză, deoarece Sfântului Ioan i s-a tăiat capul pe o căpăţână de varză, de şapte ori, şi iar a înviat.

- Dintr-un sentiment de pioşenie, nu se mănâncă fructe şi legume de culoare roşie, nu se bea vin roşu şi nici o băutură de culoare roşie, pentru că aceste alimente amintesc de sângele vărsat de Proroc în timpul decapitării sale.

- Persoanele grav bolnave trebuie să ajuneze sau să mănânce doar struguri în ziua praznicului. Se spune că prin împlinirea ritualului, bolnavii  se vindecă de bolile moştenite din familie, citează click.ro

- Nu folosiţi cuţite sau furculiţe, iar pâine se rupe cu mâna. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel