Noua Zeelandă va percepe turiştilor o taxă de intrare pentru a proteja mediul

Autorităţile din Noua Zeelandă au declarat joi că vor percepe turiştilor o taxă de intrare în încercarea de a face faţă cerinţelor unei industrii turistice în plină expansiune, protejând în acelaşi timp cea mai importantă atracţie a ţării, natura sa spectaculoasă, informează DPA.

Ministerul Turismului şi-a unit în premieră forţele cu Ministerul Mediului pentru a prezenta o strategie turistică comună în oraşul Rotorua din nordul ţării.

"Patrimoniul natural şi cultural al Noii Zeelande se află în centrul industriei noastre turistice şi al identităţii noastre naţionale", a indicat ministrul Mediului, Eugenie Sage.

"Trebuie să construim o industrie turistică ce va proteja şi preţui acest patrimoniu pentru generaţiile viitoare", a declarat ea.

Începând din luna octombrie, Noua Zeelandă va percepe turiştilor suma de 35 de dolari neozeelanezi (23 dolari americani) la sosirea în ţară.

Potrivit estimărilor, această taxă va aduce la buget 80 de milioane de dolari anual, care urmează să fie cheltuiţi pe conservarea mediului şi investiţii în infrastructură, pentru a putea face faţă numărului în creştere de vizitatori.

Dacă în 2018 această ţară din Pacific, cu o populaţie de 4,9 milioane de locuitori, a primit 3,8 milioane de turişti internaţionali, până în 2025 numărul acestora este aşteptat să ajungă la cinci milioane. În ultimii ani, vizitatorii locali şi internaţionali au criticat numărul insuficient de toalete şi parcări dar şi lipsa altor elemente de infrastructură din zonele turistice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel