EXCLUSIV  NOI CONTROVERSE cu Evaluarea Națională 2020. Trei întrebări fără răspuns

Cu doar două săptămâni înainte de începerea Evaluării Naţionale, mai multe întrebări sunt ridicate de părinţii copiilor care ar putea să nu intre la examen din cauza unor probleme de sănătate. 

O mamă din Timişoara, al cărei băiat va susţine Evaluarea Naţională în luna iunie, a vrut să ştie ce se va întâmpla dacă, din diverse motive, copilul nu va putea participa la prima sesiune de examene. 

"Bună ziua. Sunt din Timișoara și mamă a 2 băieți, dintre care unul va susține examenul de EN. Încerc să aflu niște răspunsuri la unele întrebări legate de examen și nu știu de unde as putea. Se va organiza o a doua sesiune de examen, 29 iunie-1 iulie, pentru copiii cu probleme medicale, inclusiv pentru cei care nu vor fi primiți în școală pentru că nu trec de triajul epidemiologic. Cel puțin acum asa știm. Vestea e aruncată aşa, fără a se aduce lămuriri în legătură cu ce urmează după. Și mai sunt 2 săptămâni până încep examenele... 

1. Cum se vor putea depune contestații la aceasta a doua sesiune? 

2. Cum vor apuca acești copii să participe la înscrierea pentru repartizarea computerizată, având în vedere faptul că începerea completării fişelor cu opţiunile pentru liceu încep în data de 2 iulie, când mă gândesc că ei nu vor cunoaște notele obținute? Și nu toți vor fi copii de "repartizat" unde mai rămân locuri...

3.  Ministerul are în vedere modificarea calendarului de înscriere la liceu? 

Ar fi multe alte întrebări...", ne-a transmis o cititoare pe adresa redacţiei.

Am încercat să luăm legătura cu ministrul Educaţiei, Monica Anisie, însă aceasta nu a răspuns la telefon până la redactarea acestui material. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel