Noi atacuri între Israel și Hamas. Blinken și Lavrov cer soluționarea conflictului

Antony Blinken. Foto: Facebook
Antony Blinken. Foto: Facebook

În urma bombardamentelor din Israel, Serghei Lavrov, dar și Antony Blinken, secretaru general al SUA, au venit cu reacții.

În această seară, Hamas, grupul terorist care guvernează Fâșia Gaza, a lansat o nouă salvă de rachete în Israel după ce rachetele israeliene au distrus un al treilea turn pe teritoriul din sudul Israelului.

Bombardamentele asupra Fâșiei Gaza au continuat până miercuri, iar forțele israeliene au continuat să lanseze raiduri intensive în diferite locații. Hamas a confirmat că comandantul său din orașul Gaza, Bassem Issa, a fost ucis într-un atac aerian israelian împreună cu alți membri înalți ai grupului. Mai multe surse au declarat că avioanele de luptă israeliene au bombardat zone aparținând grupurilor armate palestiniene, pe lângă clădirile de securitate și poliție. În cartierul Tel al-Hawa din orașul Gaza, o femeie însărcinată și copilul ei au fost uciși de un atac israelian asupra casei lor.

Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că numărul total de morți de la începutul ultimei ofensive a fost de 62, inclusiv 14 copii. Peste 300 de alte persoane au fost rănite. Șase israelieni, inclusiv un copil, au fost de asemenea uciși. Armata israeliană a spus că aproximativ 1.500 de rachete au fost lansate din Gaza către diferite locații din Israel.

Antony Blinken, reacție

Secretarul de stat american Antony Blinken a avut o conversație telefonică cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, a declarat Departamentul de Stat al SUA. În discuția telefonică, Blinken și-a exprimat îngrijorarea cu privire la „ploaia de rachete” asupra Israelului, în timp ce și-a reiterat apelul către toate părțile de a detensiona situația. 

El i-a subliniat lui Netanyahu necesitatea atât a israelienilor, cât și a palestinienilor de a trăi în siguranță.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, intervine

În același timp, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că întâlnirea cvartetului internațional privind soluționarea escaladării conflictului israeliano-palestinian este urgent necesară pentru a opri tensiunile.

Totodată, secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, care a vorbit la același briefing la Moscova după discuțiile cu Lavrov, a declarat că ONU este total angajată să revitalizeze activitatea cvartetului, precizează AlJazeera.

VEZI ȘI  -  Erdogan, discuție telefonică cu Putin: Israelul trebuie să primească o lecție pentru tratamentul aplicat palestinienilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel