UPDATE: Nicolae Corneanu NU a murit

Știrea morții Mitropolitului Banatului, Nicolae Corneanu, a bulversat, marți dimineața,  redacțiile ziarelor, informație care s-a dovedit a fi falsă. Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, se află în stare gravă la spital, însă un jurnalist i-a anunţat deja moartea. "Înaltul prelat ortodox a murit în chiar ziua de Hram a Catedralei Metropolitane Timișoara, Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș" - aceasta a fost știrea publicată de un redactor al unei publicații din județul Caraș Severin.  

UPDATE: Mitropolia Banatului dezminte informația morții lui Nicolae Corneanu

"Urmare informaţiilor eronate apărute în ultimele ore pe diferite canale de ştiri (surse media), Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Timişoarei dezminte categoric ştirea privind decesul Înaltpreasfinţiei Sale Dr. Nicolae Corneanu, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului. Totodată, facem precizarea că starea de sănătate a Înaltpreasfinţiei Sale este stabilă. În momentul de faţă, Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae este internat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara sub supraveghere de specialitate", informează Biroul de presă al  Arhiepiscopiei Timişoarei.

NICOLAE CORNEANU. Mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu, era internat de câteva zile, în stare foarte gravă la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara, iar de luni a intrat în comă, scrie specialarad.ro.

NICOLAE CORNEANU s-a născut în 21 noiembrie 1923 la Caransebeş, iar din 1962 este arhiepiscop al Timişoarei şi mitropolit al Banatului. A fost, timp de un an și două luni, episcop al Aradulu.

NICOLAE CORNEANU. În anul 1960 a fost hirotonit preot de către Patriarhul Teoctist, pe atunci episcop-vicar patriarhal, iar la 15 decembrie, acelaşi an, Colegiul Electoral Bisericesc îl alege episcop al Aradului, Ienopolei şi Hălmagiului. A fost hirotonit arhiereu în biserica „Sfântul Spiridon Nou" din Bucureşti, la data de 15 ianuarie 1961, de către patriarhul Justinian, instalarea în funcţia de episcop al Aradului având loc la 22 ianuarie, acelaşi an, în catedrala episcopală din Arad.

Citește și: Mitropolitul Cernăuților și Bucovinei, Onufrie, ales capul Bisericii Ortodoxe Ucrainene


NICOLAE CORNEANU.  La 17 februarie 1962, acelaşi Colegiu Electoral al Patriarhiei Române îl alege în scaunul de Arhiepiscop al Timişoarei şi Caransebeşului şi Mitropolit al Banatului.

Interesant este faptul că, marți dimineața,  niciun site al BOR nu anunță  decesul Mitropolitul Banatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel