New York Times, apel către Obama: cere anchetarea lui Dick Cheney, fost vicepreședinte SUA

Ziarul american New York Times, considerată cea mai influentă instituție mass-media din lume, cere președintelui Obama și Departamentului de Justiție să declanșeze o anchetă cu privire la practicile de tortură ale CIA. 

Într-un material de opinie al boardului editorial, New York Times solicită ca anchetatorii să verifice implicarea fostului vicepreședinte Dick Cheney și a altor oficiali din timpul președinției lui Bush în programul de tortură al CIA.

Jurnaliștii american spun că faptele descrise în raportul de 500 de pagini al Senatului SUA despre închisorile secrete ale CIA și practicile de interogare (numite eufemistic "enhance interogation tehniques") "sunt, pur și simplu, infracțiuni".

"Niciun fel de artificii legale nu pot justifica acțiunile prezentate în raport. Într-adevăr, este imposibil să citești raportul și să concluzionezi că nu trebuie să răspundă nimeni. Obama trebuie, cel puțin, să autorizeze o anchetă independentă completă", scrie NYT în editorialul "Anchetați torționarii și pe șefii lor".

"Declanșarea unei anchete nu ține de răzbunare. Este despre a ne asigura că aceste lucruri nu se vor repeta și despre a recâștiga credibilitatea morală de a repudia practicile de tortură ale altor guverne", mai scrie NYT.

Dick Cheney: Raportul despre tortura practicată de CIA, plin de prostii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel