EXCLUSIV  "Ne vom întoarce în Evul Mediu al bolilor infecțioase". Simona Ruță și Adrian Streinu-Cercel, la DC Medical și DC News

Simona Ruță și Adrian Streinu-Cercel, la interviurile DC Medical și DC News.

 

 

Simona Ruță, Societatea Română de microbiologie și Adrian Streinu Cercel, președintele Comisiei de Sănătate din Senat, sunt invitații zilei la interviurile DC Medical și DC News.

În cadrul săptămânii de conștientizare RAM - World Antimicrobial Awareness Week (18-24 noiembrie) a cărei teme de anul acesta este “Preventing Antimicrobial Resistance Together”, alături de jurnalistul Val Vâlcu, cei doi invitați, Simona Ruță și Adrian Streinu-Cercel ne vor vorbi despre rezistența la antibiotice și impactul pe care-l are acest fenomen asupra sănătății noastre.

O cauză principală a rezistenței la antibiotice este utilizarea lor excesivă sau inadecvată în medicina umană și veterinară. Prescrierea antibioticelor pentru infecții virale (care nu sunt afectate de antibiotice) sau utilizarea lor fără prescripție medicală contribuie la acest fenomen.

Pentru a combate rezistența la antibiotice, este necesară o abordare multi-sectorială. Aceasta include dezvoltarea de noi antibiotice și tratamente alternative, educația publicului și a profesioniștilor din sănătate despre utilizarea responsabilă a antibioticelor, monitorizarea și controlul utilizării antibioticelor în medicină și agricultură, și investiții în cercetare și dezvoltare. Totodată, implementarea de politici eficiente la nivel global și local este crucială pentru gestionarea acestei probleme.

Emisiunea va fi difuzată vineri, ora 18:00, pe Youtube DC Medical și DC News, dar și pe paginile de Facebook DC Medical și DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel