"Napoleon cel Roșu", condus pe ultimul drum de sute de mii de oameni

Napoleon cel roșu
Napoleon cel roșu

Sute de mii de vietnamezi au ieșit duminică pe străzile capitalei Hanoi, pentru a-i aduce un ultim omagiu generalului Vo Nguyen Giap, cunoscut ca "Napoleon cel Roșu". Legendarul vietnamez a murit la începutul lunii, la vârsta de 102, potrivit foto: news.yahoo.com[/caption]

Vo Nguzyen Giap este considerat unul dintre cei mai importanţi comandanţi militari ai secolului XX, fiind supranumit "Napoleon cel Roşu", pentru geniul său militar şi pentru eforturile de instaurare şi consolidare a regimului comunist în Vietnam.

Giap a fost transportat cu un vehicul militar către aeroport, urmând să fie înmormântat în provicia sa natală, Quang Binh.

Generalul Giap a reuşit să elibereze Vietnamul de controlul occidentalilor şi să aducă stabilitate şi dezvoltare ţării. Giap i-a înfrânt pe francezi în 1954, la Dien Phu, luptă care a marcat sfârşitul colonialismul din întreaga lume. El i-a forţat pe americani să renunţe la încercările de a împiedica instaurarea unui regim comunist în Vietnam, alungându-i în 1975 din sudul Vietnamului, care era în acea vreme democratic.

Întreaga ţară este în doliu naţional, televiziunile şi radiourile difuzând muzică sumbră pe durata celor două zile ale funerariilor lui Giap, supranumit "fratele cel mare" al naţiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel