Nadal, anunțul momentului: Voi fi la Wimbledon dacă va fi pregătit corpul meu

Rafael Nadal a făcut anunțul momentului.

"Voi fi la Wimbledon dacă corpul meu va fi pregătit să fie la Wimbledon. Wimbledon nu este un turneu pe care vreau să îl ratez", a declarat Nadal, care suferă de o accidentare cronică la picior, scrie Mediafax.

Nadal, dublu campion la Wimbledon, l-a învins categoric pe norvegianul Casper Ruud cu 6-3, 6-3, 6-0 pentru a rămâne neînvins în finalele de la Roland Garros. Nadal a câștigat primele două turnee majore ale sezonului și deține acum un record masculin de 22 de titluri de Grand Slam la simplu - cu două mai mult decât cei mai apropiați rivali Novak Djokovic și Roger Federer.

Wimbledon începe pe 27 iunie. Nadal a explicat că a jucat finala de duminică cu un picior amorțit, datorită unei serii de injecții administrate pe parcursul turneului, dar că nu va mai trece printr-o procedură similară pentru Grand Slamul pe iarbă.

"Dacă sunt capabil să joc cu antiinflamatoare, atunci voi juca"

"Wimbledon este o prioritate, întotdeauna a fost o prioritate. Dacă sunt capabil să joc cu antiinflamatoare, atunci voi juca", a declarat Nadal.

"Să joc cu injecții anestezice? Nu vreau să mă pun din nou în această situație. Se poate întâmpla o dată, dar nu, nu este filozofia de viață pe care vreau să o urmez. Să vedem. Eu sunt întotdeauna un tip pozitiv și mă aștept ca lucrurile să meargă în direcția bună. Să fim încrezători, să fim pozitivi și să vedem ce se întâmplă."

În finala de la Australian Open din ianuarie, Nadal, care a împlinit vineri 36 de ani, a revenit de la două seturi pentru a-l învinge pe Daniil Medvedev, cucerind al doilea titlu la antipozi. Cu câteva luni mai devreme, el se gândea chiar să se retragă după ce o problemă la picior care l-a deranjat de-a lungul carierei sale a reapărut, obligându-l să rateze o mare parte din sezonul 2021, inclusiv Wimbledon, Jocurile Olimpice și US Open. La Paris a venit cu propriul medic pentru a trece cu bine de turneu în ciuda accidentării.

"Va fi o injecție cu efect asupra nervului"

Dând detalii despre ceea ce urmează pentru el, spaniolul a spus: "Va fi o injecție cu efect asupra nervului și va încerca să ardă puțin nervul și să creeze impactul pe care îl am acum asupra nervului pentru o perioadă lungă de timp.

"Asta este ceea ce vom încerca. Dacă va funcționa, voi continua să joc. Dacă nu va funcționa, atunci va fi o altă poveste. Și atunci mă voi întreba dacă sunt pregătit să fac un lucru important fără să fiu sigur că lucrurile merg așa cum trebuie.

Rafael Nadal, afectat de un sindrom puțin cunoscut

O boală subtilă, cu cauze necunoscute, care nu dă simptome: este sindromul Müller-Weiss, cel care l-a oprit pe Rafael Nadal la turneul de la Roma 

Este o patologie atât de rară, încât până şi literatura este foarte rară”, explică dr. Umberto Alfieri Montrasio, şeful unităţii de specialitate picior şi gleznă a Institutului de Ortopedie IRCSS Galeazzi din Milano. „Uneori, este confundată cu o fractură”, apreciază specialistul.

Sindromul Müller-Weiss este o boală particulară: „Ce se ştie este că, în general, sexul feminin este mai afectat, cu o incidenţă de 70%, conform puţinelor studii efectuate până în prezent. Vârsta medie de debut a sindromului Müller-Weiss este în jur de 45 de ani”. Din acest motiv, cazul lui Nadal este si mai deosebit, având în vedere sexul masculin şi vârsta sa fragedă (n-are încă 40 de ani).

Această patologie este subtilă, nu dă simptome: atunci când se simt durerea şi dificultăţi de mişcare, este prea târziu. Uneori, este însoţită de o umflătură în interiorul mijlocului piciorului. O altă asociere este cea cu durerea de genunchi: „De asemenea, în acest caz nu cunoaştem tipul de asociere dintre durerea de genunchi şi sindromul Müller-Weiss, dar s-a observat că unii pacienţi au avut dureri la genunchi, probabil legate de susţinerea incorectă a piciorului”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel