Nadal a dus Spania în finala ATP Cup

Rafael Nadal, liderul mondial al tenisului masculin, a dus Spania în finala ATP Cup, învingându-l în al doilea meci de simplu al semifinalei cu Australia pe Alex de Minaur (N.18) în trei seturi, 4-6, 7-5, 6-1, sâmbătă la Sydney

Nadal a avut o misiune grea împotriva lui De Minaur, a cărui mamă este spaniolă. "Alex a jucat la un nivel foarte înalt, cât despre mine, am avut ceva mai puţină forţă şi energie ca de obicei", a recunoscut liderul ierarhiei ATP. Roberto Bautista (nr. 10 mondial) adusese mai devreme primul punct al Spaniei, trecând de Nick Kyrgios (nr. 29), cu 6-1, 6-4.

Ibericii au câştigat şi partida de dublu, Pablo Carreno-Busta şi Feliciano Lopez depăşindu-i greu pe Chris Guccione şi John Peers, 6-2, 6-7 (6-8), 10-4. Astfel, Spania a obţinut victoria cu scorul de 3-0.

Spania va întâlni duminică în finală Serbia numărului 2 mondial Novak Djokovic, care s-a impus în faţa Rusiei tot cu 3-0. Novak Djokovic l-a învins greu pe Daniil Medvedev, în trei seturi, 6-1, 5-7, 6-4, aducând al doilea punct Serbiei, sinonim cu accederea în finala ATP Cup.

Primul meci de simplu a fost câştigat de Dusan Lajovic (34 ATP) în faţa lui Karen Hacianov (17 ATP) în două seturi, 7-5, 7-6 (7/1). Rusia nu a reuşit să-şi salveze onoarea în partida de dublu, în care Nikola Cacic şi Viktor Troicki au trecut de Teimuraz Gabaşvili şi Konstantin Kravciuk, 6-4, 7-6 (7/2).

Nadal şi Djokovic au câştigat cele patru turnee de Mare Şlem de anul trecut: Roland Garros şi US Open pentru spaniol, Australian Open şi Wimbledon pentru sârb. Ei vor fi adversari în al doilea meci de simplu. Nadal şi Djokovic vor fi adversari pentru a 55-a oară, sârbul având acum 28 de victorii, faţă de 26 ale spaniolului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel