Muşcarea şi tragerea de păr, definite de Cameră ca violenţe în familie

copii-femei-violenta-domestica
copii-femei-violenta-domestica

Mușcarea și tragerea de păr au fost definite, marți,  de către Camera Deputaţilor, ca violențe în familie. Deputații au adoptat un proiect de lege care va aduce o serie de modificări la actul normativ care va duce la combaterea violenței în familie.

Unele dintre amendamentele adoptate fac referire la definirea violenţei fizice, aceasta fiind caracterizată, potrivit noilor reglementări, ca lovire, îmbrâncire, trântire, tragere de păr, înţepare, tăiere, ardere, strangulare şi muşcare. De asemenea, proiectul defineşte clar violenţa verbală, psihologică, sexuală, economică, socială şi spirituală.

Iniţiatorii mai propun, potrivit raportului din comisiile de specialitate, includerea în textul legii 217/2003 (privind combaterea viloenţei în familie) a unor mijloace specifice de drept civil- ordinul de protecţie, a ordinului de restricţie- ca mijloc de drept penal şi eficientizarea activităţii autorităţilor pentru susţinerea şi consilierea victimelor pentru a uza de mijloacele legale în vederea sancţionării cazurilor de violenţă.

Potrivit proiectului, contravenţiile se sancţionează cu sume între 500 şi 5000 de lei. Proiectul de lege ce are caracter organic urmează să intre pe ordinea de zi într-o şedinţă ulterioară pentru votul final.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel