Munții Apuseni, pe lista CNN cu cele mai spectaculoase destinații din Europa. Idei geniale pentru vacanța de vară

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

CNN Travel a creat o listă cu cele mai spectaculoase destinații de vizitat în Europa, 17 la număr, între care se numără și Munții Apuseni din România.

Parte din Munții Carpați de Vest din Transilvania, Apusenii reprezintă locul perfect pentru o vacanță de vară ideală, cu temperaturi mai răcoroase și poteci neaglomerate prin păduri străvechi și stânci de calcar, scrie CNN Travel, citat de Monitorul de Cluj.

De asemenea, jurnaliștii de la CNN au mai scos în evidență animalele sălbatice care pot fi observate de la distanță în această zonă de călători, precum urșii bruni sau lupii, dar și despre traseele de via ferrata pe care alpiniștii le pot încerca.

Despre Munții Apuseni, CNN a scris chiar la începutul articolului, printre primele destinații de vis din Europa.

Cele mai spectaculoase destinații din Europa, prezentate de CNN în următoarea ordine:

1. Picos de Europa, Spania

2. Insulele Lofoten, Norvegia

3. Munții Apuseni, România

4. Efes, Turcia

5. Avignon, Franța

6. Lisabona, Portugalia

7. Peninsula Dingle, Irlanda

8. Plovdiv, Bulgaria

9. Pompeii, Italia

10. Atena, Grecia

11. Salzburg, Austria

12. Henne Strand, Danemarca

13. Bruges, Belgia

14. Düsseldorf, Germania

15. Wrocław, Polonia

16. Groningen, Olanda

17. Cairngorms, Scoția

Munții Retezat, nestemata de pe coroana Carpaților. Marmote, capre negre și lacuri glaciare. O oază de liniște pentru concediul tău / video+foto

Munții Retezat reprezintă unul dintre cele mai importante masive montane din România, fiind situați în partea vestică a Carpaților Meridionali, la sud de depresiunea Hațeg și la vest de depresiunea Petroșani. Parcul Național a luat ființă în 1935, la inițiativa savantului Emil Racoviță și profesorului Alexandru Borza. Este cel mai complex masiv, din punct de vedere al eroziunii glaciare, și se remarcă prin cele mai numeroase lacuri și văi modelate de ghețari.

Înființarea unui Parc Național vizează conservarea anumitor habitate naturale, atât pentru faună, cât și pentru vegetație. Ca urmare a acestui fapt, în Munții Retezat și-au menținut prezența foarte multe specii endemice. Totodată, în masiv sunt prezente 80 de lacuri glaciare, printre care cel mai mare, Bucura, și cel mai adânc, Zănoaga.

Lacul glaciar Bucura, oglinda Munților Retezat

Deși lacul Bâlea din Munții Făgăraș este cel mai cunoscut lac glaciar din România, datorită proximității sale față de Transfăgărășan, cel mai întins lac glaciar din România este Bucura, cu o suprafață de aproximativ 9 hectare și o adâncime de 15,5 metri, fiind situat în cea mai mare căldare glaciară a Munților Retezat. Se poate ajunge la lacul Bucura din orice parte, cel mai facil traseu fiind pe valea Râul Mare, spre Poiana Pelegii (traseu de mașină), ulterior potecă montană până la lac (citește continuarea și vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel