Mubarak, exonerat de acuzațiile de corupție și complicitate la crimă

Fostul președinte egiptean Hosni Mubarak a scăpat de acuzațiile de corupție în dosarul vânzării de gaze către Israel și de complicitate la uciderea manifestanților în timpul revoluției din 2011, a decis o instanță din Egipt, transmite Al Jazeera.

Judecătorul i-a achitat și pe fii lui Mubarak, Alaa și Gamal.

Analistul politic al Al Jazeera, Marwan Bishara, spune că verdictul este o ”încercare arogantă de a-i face pe egipteni să regrete că au ieșit în stradă. Se încearcă curățarea a trei ani de dictatură. Practic, toți cei care s-au ocupat de acte de violență și corupție au fost achitați, în timp ce închisorile sunt pline de activiști pașnici”.

Șapte înalți responsabili de securitate, printre care și fostul ministru de interne al fostului președinte, au fost achitați de acuzații procesul care a stabilit rolul lor în uciderea protestatarilor în timpul revoltei din 2011, potrivit Agerpres.

Fostul ministru de interne Habib al-Adly și alți șase responsabili de securitate au fost achitați de judecătorul Mahmoud Kamel al-Rashidi, care i-a declarat "nevinovați".

Peste 800 de persoane au fost ucise în timpul revoltei populare care a provocat căderea regimului Mubarak după 30 de ani la putere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel