Moscheea din Mariupol, vizată de bombardamente. Turcia, apel către Rusia: E nevoie de un coridor umanitar

Forțele ruse au bombardat moscheea din Mariupol. Ministrul de Externe al Turciei a reacționat și a cerut sprijin din partea Moscovei.

Ministrul de externe al Turciei spune că a cerut sprijinul Rusiei pentru evacuarea turcilor din moscheea din Mariupol.

Mevlut Cavusoglu, ministrul de Externe de la Ankara, a declarat că i-a cerut ministrului rus de externe Serghei Lavrov sprijin pentru a ajuta la evacuarea cetățenilor turci dintr-o moschee din Mariupol, duminică, adăugând că speră să se realizeze progrese în curând.

„I-am cerut sprijinul lui Lavrov pentru a evacua cetățenii noștri”, a spus Cavusoglu în timpul unei conferințe de presă duminică, la Antalya.

„Telefoanele nu funcționează și confruntările continuă. Sperăm la o rezolvare astăzi”, a adăugat el.

Moscheea nu a fost avariată

Cavusoglu a spus că moscheea nu a fost deteriorată de bombele care au căzut în apropiere și că autobuzele așteaptă să evacueze cetățenii turci din moschee, adăugând că Ministerul Afacerilor Externe turc are legături indirecte cu cetățenii săi prin contacte la sol.

"Războiul s-a transformat într-o luptă de stradă. Este prea riscant să evacuăm oamenii. Este nevoie de un coridor umanitar", a adăugat el.

Ministerul de Externe al Ucrainei a susținut sâmbătă într-un tweet că bombardamentele rusești au vizat moscheea sultanului Suleiman Magnificul și a soției sale Roxolana din Mariupol, unde se adăpostesc peste 80 de adulți și copii, inclusiv cetățeni turci.

Duminică, ministrul de externe al Turciei a declarat că, în ciuda rapoartelor că moscheea a fost bombardată, moscheea a rămas neavariată. De asemenea, imamul moscheii a negat informațiile că ar fi bombardată, conform CNN.

Conflict Rusia - Ucraina. Papa Francisc: În numele lui Dumnezeu, vă rog, opriți acest masacru!

Papa Francisc a condamnat cu fermitate atacul Federației Ruse împotriva Ucrainei.

„În numele lui Dumnezeu, să fie auzit strigătul oamenilor care suferă și să se oprească bombardamentele și atacurile”, a spus Suveranul Pontif în timpul rugăciunii sale săptămânale de duminică, în Piața Sf. Petru din Vatican.

„În numele lui Dumnezeu, vă rog, opriți acest masacru!”, a adăugat Papa Francisc.

Bombardarea spitalelor de copii și a țintelor civile este „barbară” și „nu are niciun motiv strategic valabil”, a completat Papa, potrivit BBC (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel