Morți suspecte în Iași. Oamenii bisericii, gest controversat

Două morţi suspecte au cutremurat Iaşiul. Ana şi Dragoş au căzut în gol, chiar în ajunul Crăciunului, de la mansarda unui bloc cu patru etaje.

Poliţia a mediatizat ipoteza sinuciderii. În acest context, a intervenit o problemă uriașă. Cutumele BOR nu ţin seama de prezumţia de nevinovăţie. Oamenii bisericii refuză să ţină o slujbă care poate îl va ajuta pe răposat să-şi găsească drumul spre lumină, scrie Adevărul.

Iată câteva pasaje din scrisoarea unui om care chiar a avut multe planuri cu Dragoş:

"Oameni, Dragoş nu s-a sinucis. Nu ne-ar fi făcut asta niciodată. Ştia că îl iubim. Nu şi-ar fi făcut asta niciodată. Ştia că mai are multe de văzut şi plănuia răbdător descoperirea lumii. Dar cum putem demonstra? Nu putem şi nici nu trebuie. (...) Dragoş nu ar fi plecat decât dacă ar fi însemnat salvarea cuiva. Nu ar fi plecat. Şi atunci, nu trebuie să demonstrăm niciunui poliţist care dă declaraţii înainte de finalizarea anchetei, niciunui preot la care-i tremură sutana în faţa unei înalte feţe şi refuză, chinuindu-i apropiaţii, să-i facă o slujbă finală decentă. Noi doar ştim. Mai bine. Oameni, Dragoş nu mai este printre noi. Şi este absurd să trebuiască să îi apărăm memoria într-un moment în care, pentru noi, cei care l-am cunoscut şi l-am iubit, asta e ştirea. Şi nu ştim ce să facem cu ea".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel