EXCLUSIV  Moldova, sub conducerea Maiei Sandu. ”Alianțe imorale”. Vlăşceanu: Acum începe, efectiv, testul

Maia Sandu
Maia Sandu

Analistul politic Andrei Vlășceanu a vorbit, la DC News, despre ce se va întâmpla în Republica Moldova după alegerea Maiei Sandu în funcţia de preşedinte. 

Andrei Vlăşceanu a vorbit, în acest context, şi de varianta de organizare de alegeri anticipate. 

"Din punct de vedere juridic, alegerile anticipate pot fi făcute la 120 de zile după alegerea preşedintelui, iar ele vor fi organizate în termen de 65 de zile de la momentul în care preşedintele anunţă şi semnează decretul de dizolvare. Deci am putea avea undeva la anul în mai-iunie.

Există o doză de speranţă, la ora actuală, în Republica Moldova. De bine, de rău, Maia Sandu vine dintr-o zonă cumva mai non-politică. Ea, ca şi filieră educaţională şi profesională a fost membră în Guvernul Filat, în Guvernul Leancă, dar nu s-a lipit atât de mult ştampila de PLDM de Maia Sandu.

Ea s-a autoprofilat, după 2015, ca şi politician. Acum începe, efectiv, testul de om politic al Maiei Sandu. Maia Sandu acum va ajunge să facă ‚alianţe imorale’ în Parlament. În primul rând nu poţi să faci anticipate atât timp cât ai un guvern în funcţie", a declarat Andrei Vlăşceanu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel