Mircea Negulescu, decizie de la ÎCCJ

Rodica Mitu / 31 iul 2018 / 14:44 Salveaza PDF Comentarii
Mircea Negulescu
Mircea Negulescu

Mircea Negulescu rămâne sub control judiciar, informează Antena 3.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins marţi, ca nefondată, plângerea formulată de fostul procuror Mircea Negulescu, în care acesta solicita revocarea măsurii controlului judiciar. Decizia este definitivă.

Mircea Negulescu ceruse marţi judecătorilor de la ÎCCJ să-i fie revocată măsura controlului judiciar, susţinând că i-a fost încălcat dreptul la apărare. În sala de judecată, Mircea Negulescu a declarat că procurorii de la Parchetul General i-au încălcat dreptul la apărare. 'Pe tot parcursul urmăririi penale, din 23 iunie 2018, mi-a fost încălcat dreptul la apărare de către organul de urmărire penală. Din acte puteţi observa că, pe 23 iulie, a fost extinsă urmărirea penală şi continuată in rem faţă de o nouă infracţiune. Apoi, s-a continuat urmărirea penală in personam pe 24 iulie, iar pe 25 iulie am dobândit calitatea de inculpat, fără ca înainte să-mi fie adusă la cunoştinţă calitatea de suspect. Abia în data de 27 iulie mi s-a adus la cunoştinţă. Extinderea a fost bazată pe un proces verbal de sesizare din oficiu. Ordonanţa prin care s-a dispus controlul judiciar este lovită de nulitate absolută, deoarece când mi s-a adus la cunoştinţă am cerut organului de urmărire penală termen pentru a-mi construi apărarea. Mi s-a refuzat, deci invoc un motiv de nulitate', afirmase Negulescu.

Mai multe, în link-ul de mai jos.

 

Vezi și: Negulescu, în instanţă. Ce le-a spus judecătorilorTe-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28