Mircea N. Stoian, schimbare radicală în carieră. A dat televiziunea pe comunicarea non-verbală

Mircea N. Stoian a lăsat la o parte televiziunea și și-a găsit o altfel de ocupație pe care o consideră mult mai interesantă.

În prezent, Mircea N. Stoian explică oamenilor ce se vede la televizor atunci când sonorul este oprit. El trece dincolo de bariera cuvintelor şi pune sub lupă tot ceea ce personajele care ajung prin studiourile de televiziune încearcă să ascundă sub preş. În plus, jurnalistul pregătește o carte despre tehnicile manipulării.

Mircea N. Stoian a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre noua etapă din cariera sa.

Întrebat dacă se poate spune că și-a schimbat meseria și că renunță la televiziune, Mircea N. Stoian a zis: "Nu. Eu m-am întors la meseria mea. Eu am terminat Institutul de Teatru. Meseria mea de bază este actoria. Am intrat al doilea la facultate și am terminat între primii 15. Pornind de la acest lucru și de la faptul că am peste 20 de ani de experiență în presă, m-am gândit că ar fi mai bine să mă întorc la ceea ce m-a consacrat. Mă refer la lucrul cu oamenii și la interpretarea gesturilor lor. M-am reîntors la comunicarea non-verbală ca formă fundamentală de comunicare".

"Acum îi învăț pe oameni cum să evite minciuna și cum să se apere de minciună; toate acestea în cadrul workshopului: "Tehnici de depistare a minciunii în relațiile de zi cu zi". Scriu și o carte despre comunicarea non-verbală. Cartea este o redistribuire a materialului amărât care există în momentul de față în România. Voi da posibilitatea oamenilor să aibă un instrument de lucru în depistarea precoce și rapidă a minciunii. Până acum am scris doar câteva capitole. Este o muncă de Sisif. Acum mă ocup de trainingurile de comunicare", a punctat jurnalistul.

Presa mondenă, în colaps

Mircea N. Stoian ne-a vorbit și despre criza prin care trece presa mondenă.

"Nu mai există subiecte mondene. A dispărut Bianca Drăgușanu. Pentru o scurtă perioadă s-a vorbit despre Nicolae Guță și amantele sale. În acest moment, presa mondenă ar trebui să se reinventeze. Emisiunile "La Măruță" și "Acces Direct" și-au îndreptat atenția către cazurile sociale. Din păcate, lumea s-a cam săturat de presa mondenă. Oamenii au început să își dea seama că sunt manipulați", a spus jurnalistul.

Mircea N. Stoian, la emisiunea "Un show păcătos"

În afară de a fi ziarist, Mircea N. Stoian este și actor. Absolvent al Institutului de Teatru, a apărut în mai multe producții ale regretatului regizor Sergiu Nicolaescu. Printre acestea, "Oglinda", "Mircea" sau "Punctul zero".

În plus, puțini își mai amintesc că Mircea N. Stoian, în urmă cu un deceniu, avea la revista Star o rubrică numită "Papagali de ambe sexe". Şi mai puţini, probabil îşi amintesc şi de faptul că citeau în Ziua știri despre viaţa culturală a Primei Urbe Naţionale. Acum doi ani, a realizat și o emisiune la "Money Channel".

"Un show păcătos a fost o etapă în viața mea. (...) Am făcut zeci de filme. Luna trecută am lucrat cu unul dintre cei mai importanți regizori ai lumii. Am filmat două luni. Nu spun despre cine este vorba, dar se va vedea în 2016. Gândește-te că am scris patru ani la revista Star unde am ținut cronica de televiziune. Făceam analiza unor personaje din media. Rubrica se numea "Papagali de ambe sexe". Puțini mai știu acest lucru. Am lucrat la ziarul Ziua șase ani. O bună bucată de vreme am fost directorul de comunicare al ziarului. Acum mă întorc la armele care m-au consacrat: comunicarea non-verbală și spectacolul", ne-a zis jurnalistul.

Momentele din carieră care l-au marcat pe Mircea N. Stoian

"Au fost mai multe momente care m-au marcat în carieră: întâlnirea cu George Soros, întâlnirea cu Alvin Toffler și întâlnirea de anul acesta cu regizorul despre care povesteam. Mi-a schimbat total viziunea asupra meseriei de actor. Cea mai importantă întâlnire a fost cu George Soros. Întâlnirea cu George Soros s-a derulat așa: conferință de presă, în 1996. A venit în România, a spus cât de ofertantă este țara noastră și cât de minunați sunt românii. În acea sală plină cu oameni, eu l-am întrebat: Din banii dumneavoastră, ce sumă ați investit sau veți investi în România? În momentul respectiv, George Soros s-a uitat cu ură la mine și mi-a zis: Altă întrebare. A fost un exemplu clar de manipulare și de vorbe spuse în vânt", ne-a mai povestit ziaristul.

Omul Mircea. N Stoian

Întrebat cum este omul Mircea N. Stoian, ziaristul ne-a spus: "Eu nu iubesc publicitatea. De niciun fel. Nu știu câte știri ai citit, în ultimii ani, despre omul Mircea N. Stoian. Foarte rar sunt văzut cu iubita mea, cu copiii mei sau cu câinele meu. Am preocupări normale. Nu iubesc publicitatea cu orice preț".

VEZI ȘI: Mircea N. Stoian, despre manipulare. Vanghelie, Geoană și Băsescu, luați în vizor - exclusiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel