Mircea Geoană: Evacuarea Antenelor, politică și iar politică! Poliță plătită la sfârșit

Roxana Neagu / 15 feb 2016 / 22:18 Salveaza PDF Comentarii

ANAF a dat un ordin prin care sediile televiziunilor Intact trebuie evacuate în cinci zile. Mircea Geoană consideră că este o poliță plătită la sfârșit și că ordinul este unul clar politic. 

"Eu sunt educat în spiritul interesului public. Atunci stau şi mă întreb: nu cumva acest un an şi jumătate de când statul român, prin intermediul Fiscului este girantul de bună credinţă al acelor active, în această perioadă, din motive politice fosta conducere a ANAF a încercat să ţină aceşti oameni pe sârmă, încurcaţi? Ca să depindă, pentru că erau campanii prezidenţiale... Pentru că altfel, ceea ce se încearcă azi - găsirea unei soluţii pentru recuperarea prejudiciului - ar fi trebuit să conducă acum un an şi jumătate la primele gesturi explicite din partea ANAF-ului şi care să spună: 'domnilor de la Antena 1, Antena 3 etc, doriţi să rămâneţi chiriaşi şi să plătiţi în fiecare lună să plătiţi o anumită sumă?'. Şi atunci, s-ar fi adunat până acum la vistieria statului, la recuperarea prejudiciului, pe care instanţa a decis-o, câteva milioane bune de euro. De ce nu au făcut acest lucru până acum? Nu pentru că funcţionarii de la ANAF nu ar fi vrut s-o facă. Sunt convins că sunt oameni serioşi acolo", a opinat Mircea Geaonă la Realitatea TV.

"Poliță plătită la sfârșit"

Președintele PSRO a spus clar: "Este politică, politică şi iar politică! Iar faptul că decizia a fost luată pe 8 februarie, cu puţin înainte ca această faimoasă echipă de profesionişti politici să fie debarcată de Justiţie, îmi arată că a fost o poliţă plătită la sfârşit. Nu vreau să iau partea vreunui trust de presă, nu este treaba mea! Dar din punct de vedere a ce s-a întâmplat cu această situaţie, este este o gestionare proastă a banului public în acel un an şi jumătate. (...) În spate e o cauză politică, nu una financiară sau legală".

Sediile Antena 1 și Antena 3 urmează să fie evacuate în cinci zile, potrivit ordinului înmânat, luni, de ANAF. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29